Zsúfolásig megtelt csütörtökön a magyarcsanádi közösségi ház nagyterme. A helyi általános iskola diákjai ekkor mutatták be a Jégvarázs című darabot. A település apraja-nagyja kíváncsi volt rá, hiszen a gyerekek és tanáraik rengeteget dolgoztak azon, hogy minde rendbe legyen a települési karácsonyra.

– Gondolom, már mindenki felkészült a közelgő karácsonyra, a fenyőfa illatára, a gyertya lobogó lángjára, egyszóval a szeretet ünnepére – tette fel a költői kérdést beszédében Farkas János. A polgármester kiemelte: a várakozás talán mindenkit arra késztet, hogy egy kicsit leülve, elmerengjen, megpihenjen, hiszen ennek is most van itt az ideje. Ezért is ajánlotta örömmel mindenkinek a figyelmébe a település gyermekeinek karácsonyi ajándékát, hiszen ők ezzel is kedveskedtek a jelenlévőknek.

– Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csupán ezen a pár napon, hanem az egész esztendőben lobogjon – vette át a szót Tóth-Pál Lászlóné. A helyi Református Általános Iskola vezetője röviden beszélt arról is, hogy ezért a szívekben ne legyen helye haragnak és gyűlölködésnek.

A Jégvarázs című darabot adták elő a gyerekek. – Több mint 2 hónapos megfeszített munka van a háttérben, ez nem csupán azt jelenti, hogy tanulták a fellépők a mozdulatokat, a táncokat, a szöveget, hanem azt is, hogy lázasan készítették a jelmezeket és a díszletet is – hangsúlyozta Tóth-Pál Lászlóné. A nézőtér első soraiban a legkisebbek foglaltak helyet, hiszen így szinte részesei lehettek a varázslatos, jégvarázslatos mesének.

Munkatársunktól. K.