Az Erdei János Városi Sportcsarnokban vasárnap látták vendégül azokat a családokat, amelyek rendszeres gyeremkvédelmi támogatásban részesülnek. Évről évre az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány közösen szervezi meg a hátrányos helyzetűek karácsonyát.

– Már novemberben elkezdtük a gyűjtést annak érdekében, hogy minél több gyermeket ajándékozhassunk meg – nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester hozzátette: 43 vállalkozás, illetve magánszemély adakozott, s összesen 1,4 millió forint gyűlt össze az alapítvány számláján. Ebből a pénzből 230 családból 359 gyereknek tudtak ajándékot vásárolni. A 3 és 14 év közöttiek elsősorban olyan kézségfejlesztő játékokat kaptak, melyeket az egész család használhat, így közösen tölthetik el az ünnepi időszakot is. Farkas Éva Erzsébetet hallja:

##audio:5219##

Rakonczai Zoltán, Csertusné Papp Mária és Csertus Erik

Csertusné Papp Mária a kisebbik fiával, Erikkel, illetve annak nagyon jó barátjával, Rakonczai Zoltánnal jött el a sportcsarnokba. – Nagyon örülök, hogy az önkormányzat nem feledkezett meg a családokról, a város részéről ez a gesztus nagyon jól esett, s gondolom, nem csak nekünk, hanem másoknak is – vélekedett az édesanya. A 12 éves Erik nemrég kezdett el a Marosmenti Utánpótlás FC-ben focizni. – Csatár vagyok, elsősorban azért kerültem erre a posztra, mert gyors vagyok – vette át a szót a Kálvin téri Református Általános Iskola diákja. Eriknek két kedvenc csapata is van: az egyik a Barcelona, a másik pedig a Real Madrid. A makói fiú csak akkor van bajban, ha egymás ellen játszanak. – Ilyenkor azt várom, hogy döntetlen legyen – tette hozzá mosolyogva.

A sportcsarnok mellett a Hagymaházban is rendeztek karácsonyi programot a kicsiknek és szüleiknek. Elsőként egy bábelőadást nézhettek meg a nagyteremben. Az intézmény aulájában pedig manók segítségével kipróbálhatták, hogy egykoron a gyerekek mivel is játszottak. A Mikulás segítői azt is megmutatták nekik, hogyan készíthetnek különféle díszeket, kis ajándékokat.

Munkatársunktól. K.