Diákok, tanárok és szülők egy közösségként, családként indultak az iskola elöl, lampionokkal a kezükben, énekelve, vidáman, hogy megemlékezzenek Szőnyi Benjámin lelkipásztorról, akinek idén van születésének 300. évfordulója.

A menet a Rapcsák András utcán át haladt, majd a Református Ótemplomban foglaltak helyet kicsik és nagyok egyaránt, hogy műsorral folytatódjon az emlékezés.

Id.Bán Béla, nyugalmazott lelkipásztor köszöntötte a híveket, amelynek során felhívta többek között arra is a figyelmet, hogy “szőnyisnek” lenni megtiszteltetés, és hogy a református lelkipásztor Hódmezővásárhely megmentője.

Id. Bán Béla

Kitért arra is, hogy vigyáznunk kell a beszéddel, mit mondunk, mert nagy sérelmeket okozhatunk a meggondolatlan, indulatos és trágár kifejezések használatával, a beszéd örömünk kifejezésére szolgáljon.

Id. Bán Béla prédikációját a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákjainak műsora követte, akik énekkel és monológgal emlékeztek meg Szőnyi Benjámin életéről és munkásságáról. Ezt követően a hívek közös imádsággal koronázták meg a jeles eseményt.

A Szőnyi Benjámin, református lelkipásztor, költő születésének 300. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat vasárnap a következő eseményekkel folytatódik:

2017. december 17. (vasárnap)

9:30 Ünnepi istentisztelet

Igét hirdet: FT. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke

Liturgia: NT. Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese

Köszöntőt mond: Hegedűs Zoltán alpolgármester

Énekmondással szolgálnak a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákjai

10.30 Szőnyi Benjámin sírkövének avatása

11.00 Debreceni Református Kollégium Kántusának koncertje

 

Ács Helga