Hódmezővásárhelyen már hagyományom, hogy a város idős lakosait karácsony előtt megajándékozzák. Az elmúlt években 5000 forint értékben kaptak utalvány, az idén azonban ezt megduplázták. „Ez elsősorban a város és az ország gazdasági helyzetének köszönhető. Hódmezővásárhely adóbevételei is jelentősen növekedtek az elmúlt esztendőkben, illetve 2017-ben is. Ennek köszönhető, hogy tudtunk rajta emelni. Remélem, mindenki örömére” – fogalmazott Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, aki szombat délután kereste fel a Rudnay és a Kodály utcában lakó 70 éven felüli lakosokat, akik hálás szívvel fogadták az ajándékot.

Hegedűs Zoltán körzetében mintegy 600 idős lakik, akiknek java részéhez már eljutott az utalvány. Aki esetleg nem tartózkodott otthon, ahhoz értesítést dobnak be, hogy aztán újabb időpontot egyeztessenek vele.

Hegedűs Zoltán

„Számomra ez mindig egy kedves időszak. Nekem személyes ismerőseim azok a hetven éven felüliek, akik a körzetemben laknak. Nagyon jó velük találkozni, beszélgetni. Nagyon sokan megtisztelnek néhány ifjúkori történettel. Most nem olyan régen a 92 éves Kardos Pista bácsi mutatta meg a családi képeket, az esküvői képeit. Ezek alkalmat adnak arra, hogy egy kicsit jobban megismerjük egymást. Nekik köszönhetjük azt, hogy a város ott tart, ahol tart” – fogalmazott Hegedűs Zoltán.

Berényi Géza

Berényi Géza, Rudnay utcai lakos majdnem lemaradt arról, hogy már szombaton megkapja az utalványait. A csengetésre nem nyitott ajtót, így már egy következő háznál járt az alpolgármester, amikor meglátta, hogy biciklin közeledik otthonához Berényi Géza, így visszament hozzá, és még a ház előtt átnyújtotta a borítékot. „Élelmiszerre fogom költeni, meg van itt egy-két közmunkás, akiket szoktam ezzel-azzal támogatni. Már egy ezer forintos utalványt átadtam, lehet, hogy ebből is kerül végül az ő részükre. Nagyon sok munkát elvégeznek helyettünk. Nem tudom, hogy az ő elismertségük milyen, de én tisztelem a munkájukat, azt, hogy rendet raknak itt valamennyiünk után” – fogalmazott Berényi Géza.

ÉR.