1996. december 21-én szólalt meg először a Rádió 7 Hódmezővásárhelyen. Azóta minden nap szól az ország leghallgatottabb vidéki rádiója és tájékoztatja Hódmezővásárhely, Makó, Kistelek és környékének hallgatóit. A szerkesztőség tagjai csütörtökön gyűltek össze a Rózsa Rendezvénycsárda és Panzióban, hogy megünnepeljék e jeles alkalmat.

A szülinapi party meglepetés vendége St. Martin előadóművész volt, aki a Rádió 7 születésnapjára írt saját versével és csodálatos muzsikájával emelte az est fényét. A ínycsiklandó vacsorát Rózsa Róbert és kollégái biztosították, melyet késő estig tartó a jókedvű mulatozás követett.

Több meglepetéssel is készültek a stáb tagjai a születésnapos Rádió 7 egyszemélyes tulajdonosa, Égető Gyula számára. Az egyik, egy közel háromnegyed órás videóanyag volt, amelyben a rádió hallgatói, partnerei, és munkatársai köszöntötték a vidék rádióját születésnapja alkalmából. A szerkesztőség minden tagja közreműködött a meglepetés elkészítésében,  ami mindenkiből nosztalgikus érzéseket váltott ki, mivel előkerültek a VTV által készített archív felvételek is. A hatalmas sikert arató filmet kollégánk, Szabó Viktor vágta és rendezte.

Az est folyamán Égető Gyula a Rádió 7 minden munkatársának megköszönte egész éves munkát, valamint néhány személyt külön is kiemelve. Herczeg Sándor, a Rádió 7 értékesítési vezetője megalapította a Gerhardt József vándorserleget, amit kiemelkedő munkájukért megosztva Égető Réka és Dudás Róbert kaptak. Gerhardt József, a Rádió 7 Szőttes és Épkézláb, valamint több nagysikerű műsorának szerkesztésében és vezetésében közreműködött, évek óta megszokott személyisége volt a vásárhelyi média világának. A Rádió 7 nagyra becsült munkatársa 2011-ben hunyt el.

A Rádió 7 december 21-től már a világ összes országában nagykorúnak számít. Az eltelt évekről Égető Gyulát, a Rádió 7 és promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetője, tulajdonosa elmondta, hogy sosem volt könnyű a vidéki rádióknak.

„1992 óta foglalkozom helyi rádiózással. Vallom, hogy szükség van vidéken a lokális rádiókra és hosszú távon csak is azon rádiók működése elképzelhető, amelyek helyi tartalmat is szolgáltatnak. A Rádió 7 az Inspira Media Research Kft. harmadik negyedévi mérése alapján az ország leghallgatottabb vidéki helyi rádiója lett. Arra a kérdésre, hogy tegnap melyik rádiót hallgatta, a megkérdezettek 59,6 százaléka válaszolta, hogy a Rádió 7-et”. – fogalmazott Égető Gyula. Arra a kérdésre, hogy milyen jövő vár a vidéki rádiózásra, a szakmai vezető azt válaszolta: Bízunk Istenben, és a hír szent, a vélemény szabad.

A terem csodálatosan fel volt díszítve, amiért rendkívül hálásak vagyunk az Orchid Díva virágüzletnek, valamint a vízjel nélküli fényképekért Fekete Róbert fényépésznek tartozunk köszönettel.

n.j.