Dr. Szénási Hanna jegyző és Szekeres Ferenc polgármester

Közmeghallhatással egybekötött testületi ülést tartottak hétfőn Apátfalván. – Elsőként megbeszéltük és elfogadtuk a testület jövő évi munkatervét, majd következett a belső ellenőrzés ugyancsak 2018-as feladatköre – nyilatkozta Szekeres Ferenc. A polgármester hozzátette: az utóbbit is megszavazták.

Következő előterjesztésként a háziorvosi rendelők és a fogorvosi rendelő idei rezsiköltségét számolták el, majd megállapították a 2018-as díjakat. Továbbra is a pénz volt a terítéken, ugyanis az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és garázsok bérleti díját beszélte meg a grémium. Jó hír az apátfalvi orvosoknak, illetve a községi lakásokban élőknek, illetve garázsokat használóknak, hogy 2018-ban egyik esetben sem lesz díjemelés.

– Módosítottuk a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott ellátásokról szóló rendeletünket – folytatta Szekeres Ferenc. Erre azért volt szükség, mert az önkormányzat által nyújtható települési támogatások körét kibővítették az úgynevezett karácsonyi támogatással. – Lehetőségünk nyílt arra, hogy egyszeri juttatásban részesítsük az apátfalvi gyerekeket – emelte ki a község vezetője.

A fenti rendelet módosításának köszönhetően még ebben a hónapban 5-5 ezer forint készpénzt kapnak az apátfalvi gyerekek. Ez annyit jelent, hogy nem nézik a rászorultságot, csak az életkort, ami 0 és 18 év között kell lennie. Így 575 kis apátfalvi karácsonyát teszi szebbé az önkormányzat. A pénzt a gyerekek szülei személyesen vehetik át a polgármesteri hivatal nyitva tartási idejében a pénztárban. Az önkormányzat összesen 2 millió 875 ezer forintot különített el erre a célra.

Munkatársunktól. K.