Az adventi koszorúkon lévő gyertyák 50 %-ban már lángra lobbantak. December 10-én ugyanis a második gyertyák is akcióba léptek, nem történt ez másként Mindszenten sem.

A Városvédő és Szépítő Egyesület által készített, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ előtti terén felállított adventi koszorú is újabb világosságot hozott az emberek életébe. Az érdeklődőknek ugyan meg kellett küzdeniük az elemekkel, hiszen az estére feltámadó szél nem könnyítette meg a gyertyagyújtást viszont messzire vitte a résztvevőkből álló kórus énekét.

A második gyertyát Pálinkó Rozália gyújtotta meg, aki a városi rendezvények elmaradhatatlan résztvevője.

„Rozália az intézmény és a város életében jelentős szerepet tölt be. Az Önkéntes Pont egyik önkéntese, aki minden rendezvényünkön részt vesz, elsősorban kézműves foglalkozásokat tart, mindig számíthatunk a segítségére. Egy nyugdíjas hölgy, aki nagyon kreatív és rendkívüli a kézügyessége. Ezzel a gesztussal felé irányuló tiszteletünket szeretnénk kifejezni” – fogalmazott Bodnár Henrietta, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ művelődésszervezője.

Pálinkó Rozália

„Mikor egyedül maradtam valami elfoglaltságot kerestem, csinálni szerettem volna valamit, ahelyett, hogy begubózzak. Valami hasznos elfoglaltságot. Az önkéntesség során jó emberek között, jó társaságban vagyok. Kézműves dolgokat pedig bármikor szívesen csinálok, mindig is szerettem babrálgatni. Leginkább papírral dolgozok, hiszen sokszor van, hogy találjunk ki valamit, de az minél kevesebbe kerüljön. A papír olcsó és a legkisebbek is tudnak belőle mit csinálni” – vallja Pálinkó Rozália.

A szervezők pedig a gyertyagyújtást követően az intézménybe is várták az érdeklődött egy kis közös éneklésre és teázásra.

szcs