Ha vasárnap, akkor ingyenes cross-training Bagi Mátyással, ezúttal a Balogh Imsi Sportarénában, ami ismét egy telt házas trainingnek adott otthont kora este.

A trainingen résztvevők különböző intervall feladatokat végeztek. Ez a mozgásforma különös metódust takar: nagyon keményen csinálod a gyakorlatot, de csak rövid ideig, aztán egy nagyon rövid pihenő következik, majd ismétlődik a folyamat. A gyors, nagyon intenzív edzésmunka igazán hatékony, a váltásoknak köszönhetően nem lesz unalmas.

Bagi Mátyás elmondta, hogy  az intervall gyakorlatok azért jók, mert adott idő alatt mindenki saját tempóban hajthatja végre a gyakorlatokat.

“A feladatok két nehézségi szintre voltak beállítva, amiből szintén mindenki választhatott a saját állóképességének megfelelőt. Így próbálva még szélesebb rétegnek megfelelővé tenni az edzést.” – tette hozzá a funkcionális trainer.

A feladatoknál ezúttal, tehát nem a mennyiség volt a lényeg, hanem az idő, így Bagi Mátyásnak a szokásosnál is sűrűbben kellett a mikrofonjába beszélni, ami egy igazi Rádió 7-es kézi mikrofon volt.

Így a funkcionális trainer a szokásosnál is szebben zengő hangon izzasztotta meg az ingyenes cross-training résztvevőit.

n.j.