Új helyszínen, a Makói Katolikus Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg vasárnap a városi romakarácsonyt. A vendégeket nem csupán étellel, itallal és színpadi műsorral, hanem ajándékokkal is várták. A makói roma nemzetiségi önkormányzat szervezte összejövetelre vállalkozások, illetve a Csongrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat is felajánlott gyümölcsöt, édességet, melyeket hatalma dobozokból, ládákból osztottak szét a jelenlévők között.

– Negyedik alkalommal rendeztük meg a roma hagyományőrző karácsonyunkat, az ünnepi készülődés közepette egy kis kikapcsolódás is kell, ezért tartjuk meg ezt az egyre népszerűbb eseményt – nyilatkozta Gilingerné Ráday Krisztina. A helyi roma nemzetiségi önkormány elnöke hozzátette: karácsonyi énekeket énekeltek, illetve egy bűvész is szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Vasárnap szóba került az ünnepi menü is. – Nagy a család, szenteste több mint tizenöten fogjuk körbeülni nálunk az asztalt – árulta el Dömötör József. Sok minden finomság készül Dömötöréknél, de a halászlé elkészítése a családfő feladata. – Én és a többiek is elsősorban pontyból szeretjük, így azt veszek hozzá – mondta Dömötör József. De milyen is náluk a halászlé? – azt a családfő itt részletezi:

##audio:5191##

A Márta ikrek, Botond és Zsombor

Mint minden gyerek, így a 10 éves Márta ikrek is már nagyon várják a karácsonyt. – Közösen díszítjük fel a fenyőfát, majd együtt ülünk az asztalhoz – árulta el az egyikük, Botond. A Jézuskától labdát és sportfelszerelést kértek, mivel mind a ketten fociznak. A Kálvin téri Református Általános Iskola negyedik osztályába járó ikrek a Marosmenti Utánpótlás FC játékosai, Botond csatár, testvére, Zsombor pedig hátvéd, de néha beáll a kapuba is. Így igazán jól kiegészítik egymást.

Munkatársunktól. K.