Fellobbant a hála lángja - Galéria! 9

 

Több száz szempár figyelő tekintete mellett vasárnap fellobbant a Makovecz téri Zenepavilon alatt lévő hatalmas adventi koszorún a makóiak másodk gyertyája. Farkas Éva Erzsébet polgármesternek ebben dr. Bartháné dr. Farkas Margit, a Szegedi Közjegyzői Kamara tiszteletbeli elnöke, Ábrahám Pál ultramaratonista és Kondrát Zoltán református lelkész segített. Az egyházfi meg is áldotta a koszorút, valamint a téren lévőket.

Ábrahám Pál órákon keresztül fut, hegyen és völgyön át, s néha 2500 méter magasan. – Ilyenkor számos dolog kavarog a fejemben, a negatívokat el kell hesegetnem, mert még leállásra késztetne – fejtette ki a sportoló, aki a szabadtéri színpadon állva megosztotta a gondolatait a jelenlévőkkel. A 42 esztendős futó szerint neki az segít a legjobban, ha hálát érez. – Itt nem kell nagy dolgokra gondolni, például hálás tudok lennei egy pohár vízért, de akár azért is, ha átfut előttem egy nyuszi – sorolta Ábrahám Pál. Őt hallja:

##audio:5193##

Az esti hagymaházi gála előtt a Hagymatikumnál is fellépett a Forgatós

A színpadi produkciók sem hiányozhattak a makóiak második adventi vasárnapján. A Forgatós Táncegyüttes a Hagymaházban rendezte meg a nagyszabású évvégi gáláját, de a Karácsony felé című produkció előtt felléptek a táncosok a Makovecz téren is. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa karácsonyi dalokat énekelt.

A szombati eső, majd havazás után vasárnap csapadékmentes, de annál hidegebb időjárás várta a makóiakat is. Ennek ellenére szép számmal eljöttek az adventi forgatagba. A legtöbben a forralt bort és teát árusító standok előtt várakoztak, hogy megkapják a folyékony melegítőjüket.

A Mikulás is eljött a Makovecz térre

Munkatársunktól. K.