Délután négy órától várták a marosleleieket a könyvtár előtti téren a szervezők, különböző kézműves foglalkozásokkal. Az adventi dallamokról és hangulatról Megyeri Vili gondoskodott. A házigazda Őszirózsa Népdalkör, pedig isteni finom forralt borokkal, teával és vajas lekváros kenyérrel várta a vendégeket.

A gyertyagyújtásra 5 órakor került sor. Bányai Anita óvodavezető rövid beszéde után, elkezdődött a Zengő ovisok tündéri műsora is.

A kicsik szívetmelengető dalolása és tánca, mindenki arcára mosolyt varázsolt.

Az ovisok a műsor végén mindenkihez odamentek és kézzel készül apróságokkal ajándékozták meg a közönséget.

A meghitt hangulatú rendezvényről Kerekes Krisztina a könyvtár vezetője elmondta, hogy már évek óta hagyomány a falu életében, hogy pénteken meggyújtják az adventi koszorún a gyertát.

“A falu apraja nagyja igyekszik ilyenkor ide ellátogatni. Jövőhéten a Nyitnikék Egyesület lesz a házigazda, akik az általános iskolával közösen fognak a hangulatról gondoskodni. Mindig megmozgatjuk és bevonjuk a civil szervezeteket és az intézményeket, akik fontos szerepet töltenek be Maroslele életében.” – mondta Krisztina

A karácsonyvárás minden család életében varázslatos időszak. Kispál Margit és két lánya Rapcsák Emili és Lili elmesélték, hogy jelenleg nagyon várják apát haza, mivel szombaton érkezik vissza külföldről.

“Az elkövetkezendő napokban mézeskalácsot fogunk a lányokkal készíteni, illetve díszítjük a házat.” – mondta Margit.

Az ovisok műsora után a résztvevők, szinte megrohamozták a pultot, ahol az Őszirózsa Népdalkör tagjai várták őket a forralt borral, a teával és a vajas lekváros kaláccsal.

Az este végére, így mindenki vajtól maszatos szájjal, szeretettől és teától átfűtve indulhatott haza a maroslelei adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása után.

n.j.