A Reformáció Emlékbizottság a Református Tehetséggondozó Alapítvánnyal közösen „Rejtőzködő kincseink” címmel pályázatot hirdetett a kárpát-medencei protestáns felekezeti iskolák számára, hogy bemutathassák intézményük jeles eseményeit, a neves diákok életútját, az egyes települések protestáns értékeit. Az összegyűjtött legjobb munkákat az érdeklődők a Protestáns iskolatörténeti mozaik című vándorkiállítás keretében tekinthetik meg.

A Református Tehetséggondozó Alapítvány által megvalósított vándorkiállítás célja, hogy felvillantsa az elmúlt 500 év református magyar iskolakultúrájának legfontosabb intézményeit, személyiségeit, törekvéseit, és bepillantást nyújtson a protestáns iskolák mai életébe. A készítők 37 molinóval, hét térképpel, néhány régi oktatási segédeszközzel, fotófallal, felpróbálható tógákkal, rajzfilmmel, iskolai kórusok hangfelvételeivel, bemutatkozó filmekkel és modern informatikai megoldásokkal szeretnék a látogatók számára maradandó élménnyé alakítani a tárlatot. A kiállítást 2017. december 17-éig tekinthetik meg az érdeklődők Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban.

A tárlat péntek kora délutáni vernisszázsán igei megnyitót mond Bán Csaba Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora. Dr. Grezsa István kormánybiztos, települési képviselő és Tombor László, a Református Tehetséggondozó Alapítvány kurátorának köszöntőjét követően Dr. Czeglédi Sándor, a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium történelem-latin szakos tanára nyújt szakmai bepillantást a kiállításba. A megnyitón a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium diákjai közreműködnek.

forrás:
Elek András
Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány