Unokatestvérek. Már nagyon régen nem látta egymást Lippai Marianna és Gyarmati András

Egy szülő számára annál nagyobb tragédia nincs is, mikor elveszti legféltettebb kincsét, a gyermekét. Ez történt sajnos 2010-ben Lippai Mariannal, akinek elhunyt a 13 esztendős kislánya. – Ezt fel kell dolgozni, együtt kell vele élni, s most ezt próbálom megmutatni másoknak is – fejtette ki csütörtök este a makói Hagymaház Pódiumtermében Lippai Marianna. Az egyik legismertebb internetes közösségi oldalon több ezer követője lett az azóta blogot is író édesanyának. Így próbálja megmutatni másoknak, a személyes példáján keresztül, hogyan lehet leküzdeni nehézségeket, legyen az kicsi vagy nagy. Őt hallja:

##audio:5184##

Lippai Mariannal a Hagymaházban Hajó Edina beszélgetett. A rendezvény védnöke Farkas Éva Erzsébet polgármester. De hogyan is került a blogger Makóra? A makói “ÚJ VILÁG” Alapítványon keresztül a Béka Bogi csoport meghívását fogadta el. A diákokból álló baráti közösség létrejötte Váradi Rebekának köszönhető. – Sérült gyereknek segítünk nyári táborokban, ott ismertem meg egyiküket, Bogit, aki azóta sajnos elhunyt, az ő kedvenc állata volt a béka, ez adta az ötletet, hogy megszervezzük ezt a csoportot – árulta el a makói Almási iskola tanulója. A 14 éves lány és öt lelkes társa azóta szabadidejét arra áldozza, hogy sérült társaik mindennapjait tegyék szebbé. Nem csupán foglalkoznak velük, hanem gyűjtést is szerveztek a támogatásukra. A város több üzletében is megtalálható a békás persely.

A csütörtöki hagymaházi beszélgetés is a jótékonység jegyében zajlott. Az est bevételét arra fordítják, hogy az országban szinte elsőként a makói Petőfi parkban kialakított mozgáskorlátozott játszóteret bővítsék. – Nagyon szeretném, ha minél többen segítenének, hiszen a sérült gyerekek is ugyan olyan szeretetéhesek, mint mi – emlékeztetett a 14 éves Rebeka. A makói diáklány hozzátette: amióta az interneten követi Lippai Mariannát, olvassa az írásait, sokkal jobban átérzi ezt az egész helyzetet.

Váradi Rebeka és az elmaradhatatlan békák

A makói gyerekek csapata az “ÚJ VILÁG” Alapítványon belül működik. – Óriási öröm a számomra, hogy ezek a lányok és fiúk felismerték, mit is jelent mások megsegítése, az pedig hatalmas lépés a részükről, hogy fantasztikus ötleteik vannak – vette át a szót a szervezet kuratóriumának elnöke. Hogy pontosan mivel is foglalkozik a szervezet? – azt Gulicska Irén itt részletezi:

##audio:5185##

Munkatársunktól. K.