A maroslelei önkormányzat és a helyi általános iskola immáron harmadik alkalommal rendezte meg az egyre népszerűbb Mikulás-futást. Szerdán a község központjában felállított Rádió 7-es kaputól indultak a versenyzők és ide is tértek vissza, miután teljesítették a távot.

– Életkor és nem szerint soroltuk be a gyerekeket, az átalános iskola alsó tagozatosainak, valamint az ovisoknak egy, a felsősöknek pedig két kört kellett megtenniük, egy kör nagyjából 800 méter – nyilatkozta Schulcz János. Az iskola igazgató-helyettese, aki egyben alpolgármester is hozzátette: nem is igazi Mikulás-futás az, ahol nem jelenik meg maga a névadó. Természetesen most is eljött a gyerekek piros ruhás, hatalmas fehér szakállt viselő kedvence.

A Haramia együttessel együtt énekeltek, táncoltak a lelei gyerekek

A Mikulás nem csupán eljött, hanem ajándékot is osztott azoknak, akik egész évebn jók voltak. Az ovisok legnagyobb örömére a Télapó – korát és nagy poacakját meghazudtolva – néhány métert le is futott velük. – Nagyon jól sikerült a rendezvényünk, hiszen közel 160 gyermeket tudtunk vele megmozgatni – összegzett Schulcz János. A célba érteket a nyugdíjas klub tagjai forró teával várták.

Buza Alexa is a kezdetek óta részt vesz ezen az eseményen. – Annyira futni nem szeretek, az én kedvenc sportom a fitnesz, heti többször is járok edzésre – árulta el a helyi általános iskola végzőse, aki felsősként 1600 métert futott. A nyolcadikos lány szeptembertől a makói József Attila Gimnázium média fakultációján szeretne továbbtanulni, mert elmondása szerint nagyon érdekli az újságírás.

Buza Alexa

Munkatársunktól. K.