Két hete interaktív foglalkozásokkal, gyakorlatokkal mutatták be a szakmai képzést, most tanórákon pillanthattak be az érdeklődők az Eötvös szakmai és közismereti óráiba.

Az aulában gyülekeztek délben az érdeklődők, majd a kísérő tanárok segítségével mindenki eljutott a megfelelő terembe. Az Eötvöst felkereső 8. osztályos diákok és szüleik az egészségügy, a sport, a szépészet és az informatika ágazatot ismerhették meg, láthattak matematika, angol, illetve magyar nyelvtan órát.

Egy érdeklődő és hozzátartozója kétféle órán vehetett részt. Voltak olyanok is, akik már tudták, melyik ágazati képzést választják, és csak annak bemutatóóráján vettek részt. 14 órától a szülők kaptak tájékoztatást Hornyák János tagintézmény-vezető úrtól és Nagyné Molnár Margit szakmai tagintézmény-vezető helyettes asszonytól.

Ez alkalommal is fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy indul nyelvi előkészítő osztály. Ezen, az úgynevezett nulladik évfolyamon heti 18 órában lehet az angol nyelvet tanulni. Nem szükséges hozzá az angol nyelv korábbi tanulása.

Beiskolázási tájékoztatót az iskola az idén már nem tart, de telefonon, e-mail-ben és személyesen is állnak az érdeklődők rendelkezésére. A honlap is hasznos információkat tartalmaz: www.eotvos.hiszk.hu

forrás:
Földesiné Laurinyecz Mária