Májusban kezdődött az óvoda belső felújítása, és szeptember 4-én vették birtokba a pedagógusok, és a gyerekek is a szinte teljesen megújult intézményt. A vízvezetékek, szennyvízvezeték, fűtés és burkolat megújítás is történt, új mosdókat kaptak gyönyörű csempe burkolattal, és még a meszelés is megtörtént. Ahogy az óvodába belépnek mostantól már a színek és az illatok is teljesen másak – árulta el Zélity Ágnes, szakmai vezető.

A gyerekeken és a szülőkön az látszik, hogy boldogabbak, sokkal szívesebben jönnek reggel, a szülők pedig nyugodtabb szívvel hagyják ott az óvodában a gyermekeiket. A lurkóknak szinte minden tetszik: a színes fal, az új lambéria, de még a mosdók is.

2012-ben részleges felújításon esett át az óvoda, akkor a külseje lett sokkal szebb. Most már a belseje is Európai színvonalú.

Egy nagymama elmondta, hogy nagyon régi épületről van szó, még az ő gyerekei is ide jártak. Most már örömmel jön ide az unokákért. Balog Imréné is segédkezett a szépítésben, a gyerekek szobáiba több függönyt is megvarrt, ugyanis mindig szívesen segít, vagy ad bármit, ha szükség van rá.

sk