A Szentendre ellen messze alul teljesített a vásárhelyi csapat, így komoly teherrel léptek pályára a Balmazújváros ellen szombaton a lányok. A győzelmi kényszer okán eleinte kapkodó és ideges volt a Vásárhely játéka, ám a Balmazújváros sem tudott határozott lenni, ennek köszönhetően pedig egy ideig fej-fej mellett haladtak a gárdák.

Majd úgy tűnt sikerült összeállniuk a hazaiaknak, egy parádésnak nevezhető 15 perc után 5 góllal léptek meg házi gazdák. Ebben nagy szerepe volt Szepesi Ivettnek, valamint Veress Zsuzsának, aki ihletett formában védett. Az ötből négy gól a fordulásig meg is maradt.

A második játékrész ennek ellenére mégis szorosan alakult. Meggyűlt a baja a gólszerzéssel a Vásárhelynek, ám szerencsére a védekezés és a kapusteljesítmény továbbra is kitartott. Azonban az, hogy 16 perc alatt egyetlen gólt sikerült vágnia a hazai csapatnak megbosszulta magát. A 46. percben egyenlíteni tudott a Balmazújváros.

Veress teljesítménye viszont ezek után sem változott a kapuban, remek védéseinek és a feléledő támadójátéknak köszönhetően végül maguk oldalára billentették a mérleg nyelvét a hódmezővásárhelyiek.

A lányok a bajnokság utolsó őszi mérkőzésén a Gödi SE vendégeként játszanak.

Hódmezővásárhelyi LKC – NKK Balmazújváros 25-22 (18-14)
NBI/B női felnőtt bajnokság – 12. forduló
2017.12.02., Balogh Imsi Sportaréna – 100 néző
Játékvezetők: Héjja Ádám, Kónya Balázs
Versenybírók: Miklós Melinda, Zsadányi Zsuza
HLKC: Dömény-Veress – Török, Nagy 6, Szepesi 7, Herceg 6, Lovistyék 3, Kandó 2, Cs: Ádász (k), Áncsán (k), Horváth, Mihajlov 1, Becsei, Földesi, Bálint

Bartók Csaba vezetőedző: “Remek első félidőt produkáltunk! A második félidő védekezésben és kapusteljesítmény kimagasló maradt, ennek köszönhettük győzelmünket, de sajnos a góllevéssel problémáink akadtak. Óriási küzdött a csapatom, büszke vagyok rájuk!”

szcs
Fotók: hlkc.hu / Blaskovics Tibor