Örömkönnyek és hálás szavak kísérték Vágó János önkormányzati képviselőt útján, miközben kiosztotta az önkormányzat által felajánlott Erzsébet utalványokat a belvárosban. Hódmezővásárhelyen összesen több mint 6000 hetven éven felüli lakost fognak meglátogatni a körzeti képviselők és munkatársaik, hogy átadják az önkormányzat által felajánlott ajándékot.

“Köszönöm képviselő úr, de ma voltam a postán átvenni!” – mondták a lakosok több alkalommal is az ajtónyitás után, mivel hétfőn érkezett meg a kormány által biztosított 10 000 Ft értékű Erzsébet utalvány is. Ezek után, még nagyobb meglepetésre és örömre adott okot, amikor Vágó János elmondta, hogy a nála lévő, szintén 10 000 Ft értékű Erzsébet utalványt, Hódmezővásárhely Önkormányzata ajándékozza a 70 éven felülieknek.

Kovács Erzsébet is ma kapta meg a karácsonyi ajándékát az önkormányzattól, ami tavaly óta a duplájára nőtt.

“Két unokám is van, akik biztos nagyon boldogok lesznek. Óriási segítség és öröm számomra ez az utalvány.” – mondta könnyeivel küzdve Erzsébet.

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy választókerületében 618 lakos fogja megkapni az önkormányzat karácsoni ajándékát, amit megpróbálnak december 15-ig kiosztani. Akihez nem sikerül eljuttatnia személyesen az utalványt, ahhoz értesítést dobnak be, amin megtalálható lesz az elérhetősége, hogy újabb időpontot tudjanak a lakosok egyeztetni vele.

Aki egészségügyi állapota miatt nincs otthon, vagy elutazott éppen és nem lesz elérhető decemberben, az január 31-ig veheti át az önkormányzatnál.

n.j.