Székkutason is megkezdődött az adventi időszak. A település ünnepi díszbe öltözött, amit az emberi szívek is igyekeznek átvenni. Már hetedik éve állják körbe a község adventi koszorúját, hogy meggyújtsák a gyertyákat. A fenyőágakat Kokovai Lászlóné és Novák Lászlóné ajánlották fel, így járulva hozzá az ünnepi készülődéshez.

A fenyőágakat az önkormányzat dolgozói és a közmunkaprogram munkatársai készítették elő, az összeállításából pedig az olvasókör, a nyugdíjas klub, és a kertbarátkör önkéntesei vették ki a részüket.

A koszorú elkészítése és közös adventi gyertyagyújtás a faluközösség szimbóluma is. Ebben az időszakban összefog Székkutas apraja nagyja, hogy együtt készüljenek a karácsonyra.

A Székkutasi Olvasókör és a könyvtár egy akciót is indítottak „egy cipősdoboznyi szeretet” elnevezéssel. Ennek célja, hogy az egyszerűbb sorban lévő gyermekek is részesüljenek egy kis ajándékban, Egy meglepetéssel, édességgel teli doboz eljuttatása a rászoruló családoknak nem csak az ő karácsonyukat teszi szebbé, hanem a segítőkét is, hiszen ilyenkor is igaz a mondás, miszerint jobb adni, mint kapni.

Az első gyertya meggyújtásánál a Gregus Máté Általános Iskola diákjai működtek közre, és adtak adventi műsort. Az adventi koszorút Jakab Zoltán plébániai kormányzó áldotta meg. Az első gyertyát Jakab Zoltán és Rostás Péter, Székkutas alpolgármestere gyújtotta meg.

Sz.Viktor