A makói önkormányzat számára minden korosztály fontos, így a legidősebbek is. Az új városvezetés 2014 óta Erzsébet-utalvánnyal is kedveskedik a 70 éven felüli makóiaknak. Ahogy korábban, most is a települési képviselők viszik ki a körzetükben lakó érintetteknek ezt a karácsonyi ajándékot. Pénteken Kovács Sándor a Síp utcát járta végig, s csöngetett be azokba a házakba, melyekben a jogosultak laknak. A körútjára a sajtó munkatársai is elkísérték.

Makón 3314 hetven éven felüli lakos él. Nekik jár az Erzsébet-utalvány. – Nagyon jó hír, hogy most már 10 ezer forintot vihetnek ki nekik, hiszen a testület megszavazta az összeg megemelését – nyilatkozta Kovács Sándor. A városatya hozzátette: nem csupán többet kapnak, hanem a korábbi egy alkalom helyett mostantól kétszer is kell mennie hozzájuk. Az első 10 ezret karácsony előtt vehetik kézbe, a másikat pedig húsvét előtt.

Bíró Sándorné a Síp utca közepén lévő háza előtt várta Kovács Sándort. – Boldog vagyok, hiszen így most már dupla ez a segítség, az ünnepekre fogom költeni, elsősorban húst veszek majd belőle – árulta el a 89 éves Etelka néni. Az idős özvegyet a lánya naponta felkeresi, hiszen ő gondoskodik róla. Etelka néninek öt unokája és egy dédunokája van, így karácsonykor sokan ülik körbe az asztalt,

Bíró Sándorné

– A körzetemben 395 időset kell felkeresnem, így a munkát már a hét elején elkezdtem – vette vissza a szót Kovács Sándor. A képviselő kerékpárral járja a körzetét, ezért nagyon bízik abban, hogy az elkövetkezendő napokban is szép idő lesz. Szeretné, ha minél hamarabb megkapná mindenki a maga utalványát, hogy bevásárolhasson belőle még az ünnepek előtt.

Munkatársunktól. K.