Fahéj, narancs, fenyő, vagyis két szóban összefoglalva: karácsony illata lengte be pénteken a makói Makovecz teret. A Hagymatikum előtt igazi üünepi hangulat fogadta az arra sétálókat, illetve a fürdő vendégeit. Az impozáns épület egy részét, valamint a szemben lévő ház óriási tűzfalát is díszbe öltöztették. A zenepavilon alatt most nem zenészek ültek, hanem itt állították fel a város nagy adventi koszorúját.

Fényfüzér és vetített angyalkák

– Az idén új helyszínre költöztettük a rendezvényt, korábban a főtéri szökőkút melletti területen szerveztük meg, de itt most sokkal jobb helyen van, hiszen így a fürdőbe igyekvő, s onnan távozó vendégek is azonnal részesülhetnek benne – tudtuk meg Barna Gábortól. A Városmarketing iroda vezetője hozzátette: színes programokkal is készültek, a nyitónapon Tolvai Reni lépett fel.

Tolvai Reni

– Egy közeli panzióban lakunk, a recepciós hívta fel a figyelmünket arra, hogy sétáljunk ki a térre, mert szerinte megéri, igaza lett – árulta el Molnár Péter. A középkorú férfi nem csupán a családjával, hanem egy kisebb baráti társasággal érkezett Makóra. – Korábban már jártam itt, úgy közel tíz esztendeje, de azóta hatalmasat fejlődött a város, alig ismertem rá – fejtette ki a miskolci vendég. Molnárék miután meghallgatták Renit, megkóstolták a standoknál kínált pálinkát, illetve forralt bort. A kis csapat gyerekei sem maradtak szomjan, ők a forró fahéjas almalevelet kortyolgatták.

Összesen tizennégy fabódé várta vásározókat. Természetesen nem csupán finom ételeket, italokat kínáltak, hanem különböző ajándéktárgyakat is. Az egyiknél például kötött dolgokat lehetett vásárolni. Érdekesség, hogy a kicsik egyik kedvencei, a Minyonok is ott voltak, ugyancsak ezzel a technikával elkészítve. A vásár hétvégenként, vagyis péntektől vasárnapig 14 és 21 óra között fogadja a látogatóit.

Munkatársunktól. K.