A masszív és jó erőkből álló Balmazújváros lesz a HLKC vendége a szombaton 16 órakor a Balogh Imsi Sportarénában.

A vendégek a középmezőny tagjai, 11 pontot szereztek az eddigi küzdelmek során. Legutóbb a Nyíradony csapatával vívtak igen szoros meccset, amelynek végén a balmaziak örülhettek jobban, 26-25 arányban nyerni tudtak.

A támadások során Szabados Ibolya okozhatja majd a legtöbb fejtörést a vásárhelyiek számára. A rutinos játékos 71 gólnál tart, az előző találkozón is hetet suhintott az ellenfélnek.

A Vásárhely az előző fordulóban rosszabbik arcát mutatta. Az előzetes várakozások alapján a pontszerzés is benne volt a szentendrei kirándulásban, ám ennek ellenére mégis fájó vereség lett a vége. Szombaton viszont nincs más hátra, mint előre, a cél a két pont itthon tartása és a 2017-es év méltó zárása hazai pályán.

„Masszív csapat a Balmazújváros. Egyértelműen stabil csapat, mindig tudják hozni azt a minimumot, amit az edző és a vezetés elvár tőlük. Remélem, hogy jó napunk lesz és küzdeni tudunk a célunkért, hogy mindkét pontot itthon tartsuk. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lesz. Kevesen vagyunk, így kiismerhetőek vagyunk, sok variációs lehetőségünk nincs. Ha jól felkészül belőlünk az ellenfél, akkor extra produkció kell, hogy felülmúljuk őket. Ez benne van a játékunkban. Jól látjuk, hogy képesek vagyunk bárki megszorítására, de képesek vagyunk bárkit is alulmúlni. Szélsőséges keretekben mozgunk. Közepestől erősebb, jó játékkal mindenkivel partiban vagyunk, így a Balmazújvárossal is.” – fogalmazott Bartók Csaba vezetőedző.

A Hódmezővásárhelyi LKC – NKK Balmazújváros NB I/B csoportos kézilabda mérkőzést december 2-án, szombaton 16 órától játsszák a csapatok.

szcs