Az iskolában hétfőtől nyílt hét keretén belül ismerkedhetnek meg az általános iskolások az intézménnyel. A kisdiákok a délelőtti órákban bepillantást kaptak a tanórák menetébe, délután pedig játékos foglalkozások várták a gyerekeket.

A Németh László Gimnázium jövőre két osztályt indít az elkövetkező tanévben. Az egyik osztály 6 plusz 1 évfolyamos, amely nyelvi előkészítővel indul. Ebben az osztályban 14 órában tanulják az első idegen nyelvet, és a diákoknak egy második számú idegen nyelvet is választani kell.

A másik csoport az úgynevezett természettudományos műhely lesz, amiben a biológiára, a kémiára, a fizikára és a földrajzra fektetik a hangsúlyt. A tantárgyakat csoportbontásban fogják tanulni a diákok, és évenként változva emelt képzést fognak kapni belőlük. Bármelyik képzésre is jelentkezik a diák, azt a 11. osztályban válthat, és érdeklődési körének megfelelően vehet fel plusz órákat.

Két osztályt indítunk, körülbelül 35 fős létszámmal, csoportonként. Eddig minden évben sikerült feltöltenünk az induló osztályokat, és körülbelül másfélszeres, kétszeres túljelentkezés is van. A szülőt érdekli, hogy hova fog járni a gyerek az elkövetkező 6 vagy 6 plusz 1 évben. Ezért minden érdeklődőnek bemutatjuk az iskolánkat, megmutatjuk, hogy mit tudunk kínálni, hogyan tudjuk segíteni a diákot” – mondta el Seres Imre, az iskola igazgatóhelyettese.

Seres Imre

Németh László Gimnáziumba járó diákok egy gimnáziumi képzést kapnak, aminek a végén jön az érettségi, majd egy felsőoktatási intézményben tudnak továbbtanulni. Azoknak érdemes ezt az iskolát választani, akik a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni.

Az induló osztályok osztályfőnökei Széphegyi Eszter és Simon Tibor lesznek.

Széphegyi Eszter és Simon Tibor (jobbra)

 

Sz.Viktor