Két napon keresztül, vagyis szerdán és csütörtökön pattogott a labda a makói Návay középiskola tornacsarnokában. A kistérség általános iskolásai mérték össze erejüket, tudásukat labdarúgásban. Az úgynevezett Keri Kupának immáron ötödik alkalommal adott otthont a Maros-parti oktatási intézmény.

Rend a lelke mindennek. Kozák György pontosan feljegyezte az eredményeket

– Nagyon örülök annak, hogy most már lányok is jelentkeztek a felhívásunkra, így a korábbi gyakorlattal szemben nem egy, hanem két naposra terveztük a tornát – tudtuk meg csütörtökön a helyszínen Kozák Györgytől. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának kollégiumi vezetője elmondta: nem csupán a sportot kedveltetik meg a gyerekekkel, illetve összehozzák a kistérség tanulóit, hanem egyúttal az iskolájukat is népszerűsítik a körükben. Kozák Györgyöt hallja:

##audio:5150##

Ménesi Csaba, a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda csapatának csatára

Szerdán a lányok mérkőztek meg egymással. A kupát végül a csanádpalotaiak emelhették a magasba, a második helyet pedig a kiszomboriak szerezték meg. Bronzérmes lett a makói Szikszai iskola gárdája, a negyedik helyen pedig a makói katolikus iskola diáklányai végeztek. Ezért csütörtökön az utóbbi intézményből érkező fiúk mindenképpen javítani akartak. – Sajnos az első mérkőzésünkön még gólt sem rúgva kaptunk ki az Almásitól, de javítani fogunk – bizakodott csütörtökön még a torna elején Ménesi Csaba. A katolikus iskola hetedikese a televíziót nézve szerette meg a labdarúgást, s később maga is játszani kezdett, jelenleg csatár. Az sem kizárt, hogy Csaba később keris lesz, hiszen elmondása szerint egy jó szakmát szeretne kitanulni, mert az kell a boldogulásához. Természetesen a focit sem akarja elhanyagolni.

Dancsó Bence az Almási iskola végzőse. – A szívemhez nagyon közel áll a labdarúgás, mert édesapám is nagyon sokáig űzte ezt a sportot – tudtuk meg a nyolcadikos fiútól. Ráadásul az is inspirálta, hogy a testvére is focizik, így ő három éve el is kezdte ezt a labdajátékot. – Más ez a torna, mint a megszokott mérkőzéseink, mert mi már nagypályán focizunk – tette hozzá Bence, aki baloldali védő. Az almásisok nem először indultak a Keri Kupán, így rutinosak. Ez az eredményeiken is látszik, hiszen szinte mindig valamilyen éremmel térhettek haza. Bence kedvenc csapata az FC Bayern München. – Azért szeretem őket, mert sokat passzolnak és kényszerítőznek, valamint nagyon gólerősek – árulta el az almásis diák. A példaképe Robert Lewandowski, annak ellénre, hogy a németek lengyel játékosa középcsatár, Bence viszont védő.

Dancsó Bence

Munkatársunktól. K.