Testületi ülést tartottak kedden Apátfalván. A Belügyminisztérium Start Plusz díját nyerte el az önkormányzat, melyet november 16-án vehette át Budapesten Szekeres Ferenc polgármester. Az elismerést azzal érdemelte ki a község, hogy folyamatosan jelen van közfoglalkoztatási programokban. A díj mellé 7 millió forint is járt. A grémium kedden arról döntött, mire fordítja ezt az összeget. – Elsőként egy furgont, illetve egy úgynevezett rézsűkaszát vásárolunk, mivel mind a kettőre szükségünk van a közmunka könnyebbé tételéhez – sorolta Szekeres Ferenc.

Az önkormányzat nem csupán a közfoglalkoztatás, hanem a szociális területen is sokat tesz. Így például segít egy súlyosan sérült helyi férfinek, hogy alkalmanként eljusson a szegedi gyógykezelésekre. A makói Pápay iskolában tanuló apátfalvi diákokat pedig a község kisbusza viszi be reggelente a városba.

A keddi ülésen egy újabb támogatásról határoztak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívást adott közzé az Arany János Tehetséggondozó Programban való induláshoz. – A Dózsa György Általános Iskolában tanuló nyolcadik osztályos Sipos Kamillát javasoltuk erre a támogatásra, így a diáklány havonta 10 ezer forintot kap a tanulmányaihoz segítségül – tette hozzá a polgármester.

Már nagy múltra tekint vissza a Kék Mókus Kupa. Ezen a szegedi tornán egyre több csapat vesz részt, s nagyon  sokan rendszeres szereplői is. Így van ezzel az Apátfalvi Öregfiúk csapata is. – Azzal a kéréssel keresték meg az önkormányzatot, hogy segítsünk nekik, hogy az idén is indulhassanak – folytatta Szekeres Ferenc. A grémium úgy határozott, hogy 25 ezer forinttal járulnak hozzá ahhoz, hogy ismét legyen apátfalvi résztvevője a megyeszékhelyi sporteseménynek.

Munkatársunktól. K.