Czirbus Gábor alpolgármester hétfőn a Bajza utca és a Templom köz kereszteződésében tartott tájékoztatót

A makói önkormányzat az idei esztendőben összesen 106 millió forintot költött arra, hogy rendbe tegye a város legrosszabb állapotban lévő járdáit. A program befejeződött, s erről hétfőn Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait. – A korábbi bevált gyakorlattal szemben mi nem tettünk különbséget, hogy a többséghez avagy az ellenzékhez tartozik a körzet képviselője, hanem mindenki egyaránt részesült az összegből, a járdaépítés ugyanis nem politikai kérdés – szögezte le az alpolgármester. Ez azt jelentette, hogy mind a nyolc egyéni választókerületben hasonló költségből finanszírozták az adott munkálatokat.

A Baross utcában is új járda épült

– Négy helyi vállalkozó végezte el a munkálatokat, összesen 29 helyszínen dolgoztak és 4,7 kilométernyi szakaszon cserélték le az öreg járdákat – folytatta az alpolgármester. Czirbus Gábor hozzátette: az őszre valamennyi beruházás elkészült. Az egyes körzetek képviselői megkérdezték az ott élőket, hogy szerintük mely szakaszokra férne rá leginkább a javítás, s ezt is figyelembe vették, mikor kiválasztották a felújítások helyét.

Libor Mária is örült, hogy rendbe tették a Platán utcát

Makón nagyon sok olyan járda van, ami még szintén cserére szorul. Az önkormányzat tervezi, hogy jövőre is folytatja a felújítási munkálatokat. Ennek a teljes költsége elérheti a 600 millió forintot. Czirbus Gábor elmondta: ő mindenképpen támogatni fogja azt, hogy 2018-ban is legyen hasonló program. Erről őt itt hallja:

##audio:5141##

Honvéd sem maradt ki a fejlesztésből, a Táncsics utca új járdája

A fent említett program mellett közmunkában is épültek új járdák a városban. – Ennek köszönhetően így összesen 1,8 kilométernyi szakaszt cserélhettünk le, ez jóval kisebb volemű volt, mint a másik beruházás, de ez is fontos volt – sorolta Czirbus Gábor. Az alpolgármester kiemelte: itt nem csupán betonnal, hanem néhol járdalappal burkoltak. Az utóbbi esetében csökkentette a költségeket, hogy ezeket a lapokat az önkormányzat saját maga gyártotta le.

Munkatársunktól. K.