Az idei évben is több mint 100 kisgyereket mozgattak meg a Szent István Általános Iskola Oviolimpia elnevezésű rendezvényén. A játékos sportvetélkedőn, 12 hódmezővásárhelyi óvoda 120 gyermekkel képviseltette magát, az általuk keltett hangzavar és szurkolás pedig bőven idézte a nagyok olimpiáját.

A tizenhatodik alkalommal megrendezett mini ötkarikás játékok témája ez alkalommal szintén ötkarikás volt. A 2018 februárjában rendezendő, dél-koreai téli olimpiai játékokra igyekeztek irányítani a figyelmet. Nem hiába, hiszen a XXIII. játékokon a magyar versenyzőknek is komoly éremszerzései lehetőségeik vannak. 2 sportágban 11 sportoló küzdhet az érmekért piros-fehér-zöldben.

Tatár Krisztina

„Ez alkalommal a hangsúly talán nem is a versenyzésen van, mint inkább az együtt mozgáson. Az iskolánk egyik küldetése a mozgás, a sportok megszerettetése a gyerekkel és az, hogy egészséges életmódra neveljük őket. Ez a célja a mai napnak is. Szeretjük, amikor ennyi óvodás nyüzsög az intézményünkben és nem csak mi, hanem az ovik is mindig várják a felhívásokat. Sikeres rendezvényről beszélhetünk.” – fogalmazott Tatár Krisztina, a Szent István Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A hangulat mégis a legnagyobb versenyeket idézte fel. Harcias küzdő kislányok és kisfiúk és az őket biztató szülők és óvodapedagógusok hangja töltötte be az iskola tornatermét.

A feladatok is igyekeztek a téli olimpia kínálta sportokat idézni. Volt „biatlon”, de szintén a síelőket idézve szlalomozniuk is kellett a gyerekeknek. Ha pedig már síelők, akkor az utolsó feladatban a téli olimpiák jellegzetes sportolói is megjelentek a teremben. A gyerekeknek kellett az óvó néniket és óvó bácsikat beöltöztetni: sapka, kesztyű, napszemüveg és a rögtönzött sítalpak és lécek is hamar a helyükre kerültek.

Ezzel pedig talán a magyar küldöttség legkisebbekből álló, de mégis legnagyobb szurkolótábora méltó módon hangolódott a februári játékokra.

szcs