Egy kis romantika is kell hozzá…

Először sötétbe bújt a makói Erdei János Városi Sportcsarnok küzdőtere, majd lila, fehér, piros és zöld fénycsíkok törték meg a monotonnak látszó feketeséget. A táncparketté avanzsált, mondhatni felértékelődött téren szép lassan megjelentek az egymáshoz simuló párok. Aztán a csöndes, kicsit népies vonolatú zene szép lassan rockosodni kezdett…

A Good Company, egyenesen Kistelekről

Aztán zenélni kezdett a Good Company. A kisteleki négyes tuba ágyra helyezett akusztikus rockkal rukkolt elő, melyet egy csipetnyi népzenével fűszerezett. Az olvasót talán már kezdi idegesíteni, vajon mikor kerülnek elő a felvezetésben leírtak? Egy kis részlet most jön: a Good Company vezetője, Kalmár Gergely őrmesterként szolgál a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárnál. S emellett a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar tubása, de companysként is jól fújja. Őt hallja:

##audio:5132##

A kistelekiek alapozták meg a makói sportcsarnok közönségének a hangulatát. A csongrádi alakulat után az Ismerős Arcok léptek színre. – Zenében és dalszövegben is reagálunk arra, ami a környezetünkben történik, így születnek meg elsősorban a dalaink – árulta el Nyerges Attila, a banda frontembere, szövegírója. Azonban az élet ezt néha átírja, vagyis egy szerzemény néha túlnövi önmagát és a zenekart is. Na, itt jön a képbe a bevezetésben szereplő másik dolog, vagyis a szlovák bajnokságban játszó dunaszerdahelyi csapat. Az Ismerős Arcok Nélküled című dala lett nem csupán a DAC, hanem szinte az egész Felvidék himnusza. Erről is beszélt Nyerges Attila:

##audio:5131##

Hajdu Gábor, aki rajong az Ismerős Arcokért. Is

Természetesen, ha nincsenek rajongók, akkor együttesek sincsenek. – Nagyon közel áll hozzám mind a zenéje, mind a szövegvilága az Ismerős Arcoknak – tudtuk meg Hajdu Gábortól. A bandától most az a szám tetszik neki a legjobban, mely a barátokról szól. A vízi túravezetőként is tevékenykedő makói férfi elárulta, hogy a progresszív rock áll a szívéhez a legközelebb. – Már fiatal korom óta Pink Floyd-rajongó vagyok, ha magyar bandát kellene mondanom, s mait, akkor az Anna and the Barbiest, a 30Y-t, s a Vad Fruttikat emelném ki, mivel őket kedvelem – zárta a beszélgetést Hajdu Gábor.

Nem nélküled, veled, s igazából velük

Munkatársunktól. K.