Hosszú sorban várakoztak pénteken az apátfalviak a helyi községháza udvarán. Az önkormányzat ugyanis folyamatosan különféle termékekkel, illetve élelmiszerekkel is segíti a rászorulókat. Most összesen 800 darab csirkét, illetve 2 tonna sárgarépát kaptak az érintettek.

– A szárnyasokat a Start közmunkaprogramban mi neveltük, a zöldséget pedig a helyi gazdakör elnöke, Langó Zsolt ajánlotta fel – nyilatkozta Szekeres Ferenc. A polgármester hozzátette: az adományokból pénteken azok részesültek, akik rendszeresen gyermekvédelmi támogatást kapnak, illetve a 65 éven felüliek. Rajtuk kívül 1-1 csirkét és 5-5 kiló répát vihetett haza a 160 közmunkás is. – Karácsony előtt még lesz egy hasonló akciónk, akkor 850 apátfalvi család ünnepéhez járulunk hozzá azzal, hogy a saját gazdaságunkban hízlalt, s levágott, feldolgozott sertésekből állítunk nekik össsze egy-egy csomagot, melyben lesz darált hús, oldalas, hurka és kolbász – részletezte a község vezetője.

Székely Andrea közmunkás és Szekeres Ferenc polgármester

Székely Andrea, illetve a párja is közmunkás, így ők pénteken duplán kaptak mindenből. – A baromfit nem vágom le, hanem továbbnevelem, a répát pedog feldolgozom és adagonként lefagyasztom – tudtuk meg tőle. Székely Andrea kedvence a húsleves és a paprikás, s a benne lévő húsok közül ő azt kedveli a legjobban, ami jó csontos. Hozzátette: tavaly is kaptak a szociálisan járó téli tüzelőből, s már az idén is beadták a kérelmüket a fára.

Az ugyancsak közmunkásként dolgozó Eszéki Krisztina egyedül neveli 11 éves kislányát. – Nagyon örülök ennek a segítségnek, hiszen így többet tudok adni a gyermekemnek is – mondta az édesanya. Eszéki Krisztina elárulta: a makói Pápay iskolába járó csemetéje nagyon jó evő, ezért biztosan örülni fog a csirkepaprikásnak. Ők is tartanak otthon szárnyasokat, s amint a kislány hazaér az iskolából és kész a van leckével, segít anyukájának ház körül.

Munkatársunktól. K.