A makói Vertántelepen folytatódott a városi lakossági fórumok sora. Szerda este a városrész Munkás utcai nyugdíjas klubjában találkozott Czirbus Gábor alpolgármester és Gáspár Sándor, a körzet települési képviselője a helyiekkel. Elsőként Czirbus Gábor számolt be az egész várost érintő fontosabb beruházásokról, de szóba került az önkormányzati támogatási rendszere is. Ha már a fórum helyszíne egy nyugdíjas klub volt, így az alpolgármester külön kitért arra, hogy a 70 éven felüliek két alkalommal is kapnak 10-10 ezer forintos Erzsébet-utalványt.

– Makón közel 30 kilométernyi járdát kellene rendbe tenni, melyet körülbelül 3-4 év alatt oldhatnánk meg teljesen, de kisebb szakaszokat mindig sikerül kijavítani – vette át a szót Gáspár Sándor. A települési képviselő hozzátette: mindig gondot okozott az, hogy a Nagyér felől bűz szállt a lakóházak felé. – A kórháztól a Miklós utcáig sikerült kitakarítani a csatornát, azonban üröm az örömben, hogy a munkálatok utáni napon arra jártam, s láttam, hogy valaki egy öreg hűtőszekrény ajtaját dobta bele, a partjára meg három talicska építési törmeléket borítottak – emelte ki Gáspár Sándor. Az is növeli a bajt, hogy az ér mellett futó szorgalmi útra az ott lakók közül néhány épületet, kerítést emeltek, így a kotrógép nem tud rajta bemenni. Az ügyben lépni kíván az önkormányzat.

Gáspár Sándor kerékpárral járja a körzetét

Gáspár Sándor szeptemberben ment nyugdíjba. – Amíg dolgoztam egy-két hetente tudtam körbetekerni a körzetemet, ugyanics biciklivel járom, most azonban szinte naponta meg tudom tenni, így jóval több alkalommal találkozom a lakosokkal – folytatta a képviselő. Így a fórumon is szinte azonnal tudta, ki és mi miatt fog szót kérni. Mikián Ferencné két dolgot mondott: az egyik, hogy a Fűtő utcában nagyon rossz a járda, a másik, hogy ugyanitt nem mindenhol vannak kint rendesen a házszámok, így több ingatlan levelét is hozzá dobják be, s ő szinte postásként hordja szét őket. A járda kapcsán elhangzott: jövőre is lesz hasonló programja az önkormányzatnak, mint az idén, mely során 106 millió költöttek a város járdáira. – Érdemes lenne mindenkinek kiírnia a nevét a postaládájára, így a kézbesítő be tudnád őket azonosítani – javasolta Czirbus Gábor.

Ráczné Kotormán Éva arról panaszkodott, hogy főleg a nyári hétvégeken hangoskodó, szemetelő fiatalok lepik el a Juhász Gyula teret, ráadásul – szerinte – az alkohol és egyéb szerek fogyasztása sem ritka. – Már több alkalommal egyeztettem erről a rendőrkapitánnyal, s kértem tőle fokozottabb járőrözést – válaszolta Gáspár Sándor. Gaál Sándor nemrég költözött Vertántelepre, így a közelében lakók panaszát tolmácsolta a fórumon: a Fiume utcában lévő vízelvezető lassan beomlik, olyan rossz állapotban van, mivel nincs kibélelve. – Megnézik, mit lehet vele kezdeni – válaszolták. Juhász Imre Tátra utcai ingatlana előtti árokba dobált gallyak miatt panaszkodott. – Kábelhúzás miatt nyesték meg a fákat, felvesszük a kapcsolatot a szolgáltatóval, hogy szállítassa el a hulladékot – reagált Gáspár Sándor.

Munkatársunktól. K.