Ezt Baranyi Tamás követte versmondással. A vers címe: Transfiguratione, ami a kollégiumi élet színfalak mögötti és étkezőjében felfedezhető apró átváltozások csodájára világított rá. Majd majorett bemutató következett Papp Nikoletta előadásában, a Táncmix bemutató alatt régmúlt idők klasszikusait hallgatva és a vidám koreográfiát szemlélve szórakozhatott a közönség.

Gyuris Alexandra tolmácsolásában Ultrapop Hurrikán című dala csengett fel, amit a közönség együtt énekelt az előadóval. A fiúk közösségének dalárdája előadásában az Érik a szőlő című népdal kollégiumi változatát hallhattuk.

A babonás fekete macska és A bűnbánó elefánt történetét Lázár Alexandra szavalta el. Közösségi dalt követően Kudliman Roland előadásában A papagáj szónoklata és a Verebesdi című vers hangzott el. A Hafanana dallamára a fiatal lányok tánctudásukat bizonyították.

Az esti diszkóra hangoló befejező közös ének Dorina Buli, buli száma volt, ami az összes 0. és 9- évfolyamos diák és közösségvezetőik előadásában hallhatott a velük együtt éneklő közönség.

A bemutatkozó est minden évben nagy izgalommal várt rendezvény a kollégiumban. Az idei is szórakoztató, vidám, jó hangulatú, közösségformáló este volt. A diákokat felkészítő pedagógusok: Balla Éva, Pintérné Szurovecz Irén és Szalkai László tanár úr.

szöveg és fotók:

Pintérné Szurovecz Irén
kollégiumi nevelőtanár