Rendkívüli testületi ülést tartottak kedden a makói Korona Konferenciaközpont földszinti nagytermében. A grémium két halaszthatatlan napirendi pontot tárgyalt meg. Elsőként állami és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok cseréje került szóba.

Az önkormányzat még februárban kezdeményezte, hogy a tulajdonában lévő Hollósy Kornélia utca 2/A szám alatti ingatlanban lévő egyes helyiségeket cseréljék el a Magyar Állam tulajdonában lévő Széchenyi tér 6. szám alatti épületben lévő helyiségekkel. Az ügylet így az úgynevezett Közhivatalok Háza II. emeletét, illetve padlásterét érinti, valamint a régi városházán azt a két irodarészt, melyet korábban a földhivatal és a népegészségügyi szolgálat használt. Az állam a padlástérre nem tartott igényt, így enélkül a városi ingatlanrész értéke 38,2 millió forint, az érte felajánlotté viszont csak 32,1 millió forint.

Az eredeti csereügylet során ezért a várost anyagi veszteség érte volna. Ezért az állam egy újabb makói ingatlanját ajánlotta fel, hogy ezt is vonják be. A Juhász Gyula tér 39. szám alatti épületről van szó. Ez korábban pártházként funkcionált, s közel 12 millió forintra becsülték fel az értékét. A keddi ülésükön a 12 települési képviselőből jelenlévő 10 egyhangúlag elfogadta a kibővített cseréről szóló határozatot. Nem vett részt a tárgyaláson két képviselő, dr. Hadik György (Fidesz) és Zeitler Ádám (Jobbik).

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ pályázatot kíván benyújtani a makói József Attila Gimnázium energetikai korszerűsítésére. Ehhez azonban kell az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása, melyet kedden szintén egyhangúlag adtak meg a képviselők. A közel 250 millió forint értékű beruházás során napelemeket szerelnek fel az oktatási intézményre. A költség száz százaléka támogatás, így az önkormányzatnak nem kerül egy fillérjébe sem.

Munkatársunktól. K.