A makói önkormányzat számára mindig is fontos volt a helyi sport támogatása. – A városban több mint harminc ilyen jellegű egyesület működik, s nem régen alakult egy újabb, mely a  kick-box népszerűsítését tűzte ki célul – fogalmazott hétfőn a városházi irodájában Farkas Éva Erzsébet. A polgármester itt fogadta a Magyar Kick-Box Szövetség alelnökét, Király Istvánt, valamint Mórádi Zsolt tízszeres, Jároszkievicz Krisztián kilencszeres és a Veres Roland ötszörös világbajnokot.

– Szívesen ellátogatunk azokra a településekre, ahol kiemelt helyen szerepel a sport, s Makó ilyen város – nyilatkozta Király István. A Magyar Edzők Szövetségének tagja, aki egyben 6. danos mesteredző is, a napokban vehette át a Papp László Budapest Sportdíjat. – A Maros-parti városban másodszor járok, ugyanis itt alakítottunk egy újabb egyesületet, melyben Loós Csaba foglalkozik a fiatalokkal, s a legeredményesebb sportolója a fia, Loós Dominik – folytatta a mesteredző.

A szövetség alelnöke és a polgármester ezen sportág makói jövőjéről is egyeztetett. Az is szóba került, hogy a közeljövőben akár egy neves hazai rendezésű kick-box eseménynek is otthont adhat a város. – Ehhez minden segítséget megad a szövetség, s nem csupán az önkormányzatot szeretnénk támogatni, hanem Loós Csabát és lelkes csapatát is – tette hozzá Király István.

A három jelenlévő sportoló közül a legfiatalabb a mindössze 19 esztendős Veres Roland, aki már most kiváló eredményekkel büszkélkedhet: 10-szeres magyar-, 4-szeres Európa- és 5-szörös világbajnok. – Öten vagyunk testvérek, a legidősebb bátyám beteg lett, s azt javasolta neki az orvos, hogy sportoljon, s ő a kick-boxot választotta, s én idővel követtem őt – árulta el Roland. A fiatal világbajnok már látta küzdeni az ifjú makói tehetséget, Loós Dominikot, s nagy jövő jósolt neki. Veres Rolandot hallja:

##audio:5103##

Munkatársunktól. K.