– Nem most kezdték, holnap lesz egy napja! – szólhatna ez a régi szép mondás akár a Makói Teátrum tagjairól is. Hiszen a Maros-parti város amatőr színjátszói januárban verbuválódtak, s álltak össze egy lelkes csapattá, s mostanra már a Csontkomédiával már be is bizonyították, van keresnivalójuk a színpadon. Hétfő este a József Attila Könyvtár olvasótermében találkoztak a közönséggel, s kötetlenül beszélgettek az eddig elért eredményekről, de szóba kerültek a jövőbeli tervek is.

– Mi is, ahogy nagyon sokan mások, komédiával kezdtük a bemutatkozást, így az örök klasszikust, Rejtő Jenőt hívtuk segítségül – nyilatkozta Varga Norbert. A társulat művészeti vezetője kiemelte: ez nem jelenti azt, hogy komolyabb darabokba esetleg nem mernének belevágni, de figyelembe kell venni a közönség igényét is. A 2018-as terveikbe szerepel is valami ilyesmi. Erről és magáról a társulatról sok mindent megtudhat, ha meghallgatja Varga Norbertet:

##audio:5072##

A teátrum oszlopos tagjaival hétfő este Majos Zsuzsanna beszélgetett. A hallgatóság soraiban foglalt helyet Szabó Imréné is, aki unokája kedvéért jött el. – A harmadik unokám teátrumos, Alíz nagyon szereti a színjátszást, dédelgetett álma. hogy színésznő lesz – árulta el a nagyi. Azt is megtudtuk tőle: mikor meglátogatja az unokája, mindig elmeséli, mit és hogyan próbálnak, neki mit kell csinálnia és miként készül az adott darabra. – A Csontkomédiát már kétszer is megnéztem miatta, de amire a legbüszkébb vagyok, hogy Alíz megnyerte a városi Arany János balladamondó versenyt – tette hozzá Szabó Imréné.

Szabó Alíz legnagyobb rajongója, vagyis Szabó Imréné, a büszke nagymama

A társulat tagja Ádók Péter is. – Huszonhét esztendős vagyok, két és fél éve kerütem Makóra, adminisztrátorként dolgozom egy cégnél, szabadidőmben néptáncolok, s mellette egy alapítványt is irányítok – sorolta magáról az ifjú színjtászó. Pétertől nem áll távol a színpadi lét, ez nem csupán annak tudható be, hogy gyerekként sokat szerepelt. hanem ő annak a csanádpalotai Kelemen László Emlékéért Kulturális Alapítvány elnöke, mely évek óta megrendezi a kisvárosban az amatőr színjátszók találkozóját. Ádók Péter gondolatait itt találja:

##audio:5071##

Munkatársunktól. K.