A műsorban az idegrendszeri betegségek néhány formáját jártuk körbe. Három olyan betegséget emeltünk ki, amelyek sajnos nagyon sok embert érintenek: a stoke-ról, a Parkinson kórról és a sclerosis multiplexről beszélgettünk, illetve arról, hogyan lehet ezeket megelőzni, vagy kezelni, akár a BEMER terápia segítségével.

Minden betegséghez kapcsolódnak kockázati tényezők, vannak olyan jelek, előzmények, amik gyakorlatilag determinálják a bajt. A stroke esetében ilyen például a magas- vagy ingadozó vérnyomás, a szívritmus zavar. De előre jelzi a gondot a féloldali gyengeség, az időszakosan fellépő beszédzavar vagy látótér kiesés. A BEMER terápia javítja az agy mikrokeringését is, és akár a vérnyomást is tudja csökkenteni, így megelőzhető vele a stoke. Nagyon fontos azonban, hogy kiegészítő terápiaként alkalmazható, tehát nem a véralvadásgátló, vagy épp vérnyomáscsökkentő gyógyszerek helyett, hanem azok mellett lehet használni. Természetesen, ha beindul a szervezet öngyógyító képessége, a gyógyszermennyiség a későbbiekben csökkenthető.

dr. Duray Péter

A stroke-nak alapvetően két formája van, az egyik az agyi infarktus, a másik pedig az agyvérzéses stroke. Azért kell a különbségről beszélni, mert más a kezelési módjuk, a BEMER terápiával is. Az agyi infarktus esetében a vérnyomás rendeződése után azonnal alkalmazható a BEMER terápia, agyvérzés esetén azonban várni kell a kezeléssel, addig, amíg a koponya CT-n nem látszik vérzés.

Fontos, hogy soha nem egy alkalmas kezelésként kell tekinteni a BEMER terápiára, sokkal inkább kúráról beszélhetünk. Hetente legalább háromszor, összesen 12-15 kezelést kellene felvenni, így egy kúra 5-6 hétig tarthat, amivel már szinte csodás eredmények érhetők el. Stroke után az idő faktor mindig kulcskérdés, és ez a BEMER kezelésre is igaz, minél előbb el kell kezdeni.

A Parkinson-kór a dopamin termelődésének csökkenése miatt jelentkezik. Ennek az ingerületátvivő anyagnak a hiánya okozhat problémákat a mozgásban. Ebben a betegségben genetikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszanak. Három fő tünete: a nyugalmi remegés, az izommerevség és a meglassultság. A BEMER terápia ott jöhet a képbe, hogy ugye a szervezetünkben, a dopamin termelő sejtek száma lecsökken, azonban a kezelés után kimutathatóan termelődni kezd a dopamin, és megemelkedik ennek a neurotranszmitternek a szintje a testünkben, így a klinikai tünetek is csökkennek.

A sclerosis multiplex, a Parkinson-kórhoz hasonlóan, a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan betegség, de ez is kezelhető. A sclerosis multiplex egy gyulladásos autoimmun betegség, amely során az agyban és gerincvelőben gyulladásos gócok jönnek létre. Ennek következtében érző-, motoros- és vegetatív tünetek jelentkezhetnek (zsibbadások, izomgyengeség, izomgörcs, bénulás stb). A korai diagnózis ennél a betegségnél is rendkívül fontos. Ha időben fény derül rá, a betegek felénél jelentősen lassítható a tünetek megjelenése, de tanulmányok szerint a BEMER terápia alkalmazásával a jelentkező klinikai tünetek is javulnak.

Sinóros Róbert

A Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-18 óráig várják Önöket, vasárnap pedig 10-17 óra között. Telefonon bejelentkezni a 30/426-02-70-es telefonszámon lehet.  Az üzlet mellett ingyenes magánparkolót is kialakítottak.

A BEMER terápiás kezelésekhez az orvosi hátteret dr. Duray Péter biztosítja, akivel konzultálhatunk Szegeden, szerdánként a Boldogasszony sgt. 37. szám alatt (bejelentkezés: 62/470-707), Orosházán pedig minden kedden a Zombai u. 1. szám alatt (telefon: 68/411-157), de bejelentkezni telefonon keresztül Sinóros Róberten keresztül is lehet a doktor úrhoz, a 30/426-02-70-es telefonszámon.

Makón is megtalálható a BEMER terápia, a Liget utca 1/D szám alatt. Itt hétfőtől péntekig vár bennünket dr. Pápay Beáta fogorvos és Pápay Kristóf gyógy- és sportmasszőr. Bejelentkezni a 70/335-01-45-ös telefonszámon lehet.

November 18-én, pénteken, Makón, 19-én, szombaton pedig Hódmezővásárhelyen tartanak nyílt napot, ahová várnak minden érdeklődőt. Bejelentkezni, időpontot foglalni a vásárhelyi szalonba a 30/426-02-70-es telefonszámon, a makói nyílt napra pedig a 70/335-01-45-ös számon lehet.

A Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják a facebookon is, sőt, a BEMER terápiának is van már külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhely és Bemer Terápia Makó néven.

Kiskata