A 2018-as parlamenti választásokon a 4-es választókerületben országgyűlési képviselőként induló jobbikos dr. Kiss Attilának 12 pontból álló programsorozata van. Ebből csütörtökön most újabb kettőt bontott ki és mutatott be a sajtó jelenlévő képviselőinek. Két témát dolgozott fel: az egyik az infrastrukturális fejlesztés, a másik pedig a turizmus kérdése.

– Elsőként a fontosabb közlekedési útvonalakat szeretnénk rendbe tenni a körzetben – kezdte dr. Kiss Attila. A jelölt így megemlítette a 43-as számú főút makói szakaszának a felújítását, a királyhegyesi út megépítését. – Tehermentesíteni lehetne Apátfalvát, Magyarcsanádot és Nagylakot is, de ehhez az kell, hogy fejlesszük a csanádpalotai határátkelőt – emelte ki dr. Kiss Attila.

Ahogy több párt, így a Jobbik is a turizmusban látja Makó vonzerejének a növelését. – Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha minél több látványelemet, érdekességet kínálunk az ide látogató magyar, illetve külföldi turistáknak, ezzel több napra is a városban lehetne tartani őket – vélekedett dr. Kiss Attila. Ennek kapcsán is három dolgot sorolt fel: az egyik a Szent János téri volt kollégium szállodává való átalakítását, a Maros-parton egy sétány megépítését, valamint egy élménybirtok kialakítását.

– Az élménybirtokot úgy képzeljük el, mint például ami a Baranya megyei Bikalon is működik, ott középkori hangulatot varázsoltak a már meglévő kastély köré – vette át a szót Zeitler Ádám. A párt kampányfőnöke kifejtette: Makón sok látogatót vonzana egy olyan park megépítése, ami az egykori török hódoltsági kort hozná vissza. A környéken ugyanis még hasonló sincs. A tájékoztatón elhangzott: ezekkel a fejlesztésekkel nem a környező településekről, vagyis Hódmezővásárhelyről, Szegedről akarják elcsábítani a vendégeket, hanem velük akár összedolgozva is olyan programcsokrot valósíthatnának meg, mely akár egy hétnél hosszabb időre is a környéken marasztalná a turistákat.

Munkatársunktól. K.