A Rotary hódmezővásárhelyi szervezete évente két táncos mulatsággal örvendezteti meg a vendégeket: az egyiket tavasszal, a másikat egy Márton-napjához közeli időpontban tartják. Mindig van egy sztárfellépő is ezeken a bálakon, az idén azonban nem árulták el a szervezők, hogy ki lesz az, aki 30-60 perces műsort ad a vendégeknek.

Ezt azzal indokolta Tompai Attila, hogy egyrészt nem szabad mindent felfedni, maradjon egy kis titokzatosság is a dologban, másrészt ne a sztárvendég miatt jöjjenek el a vendégek a bálba, hanem azért, mert ezzel is segítenek embertársaikon.

Tompai Attila

Hiszen a bevétel teljes mértékben jótékonysági célokat szolgál. Egyrészt az ösztöndíj programjukat támogatják a belépődíj megvételével. Jó tanuló, tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű diákokat támogat a szervezet 50 ezer forinttal. Jelenleg is lehet még pályázni erre az ösztöndíjra az iskolákon keresztül. 20 fiatalt fognak jutalmazni. Az előző évektől eltérően más formában lesz az átadása az ösztöndíjaknak: az adventi gyertyagyújtási ünnepségek keretén belül kapják meg azt a sikeresen pályázók. Másrészt pedig elindult a Rotary Tündérkert projektje is, amelynek keretén belül a sérült gyermekek életkörülményein szeretnének javítani. Az első lépés már megtörtént. A Klauzál utcai gyermekotthon udvara újulhatott meg.

A Rotary Márton-napi mulatsága november 11-én lesz a Fekete Sas rendezvényházban. Támogatójegyek megvásárolhatók a Sárkány Játék és Sportboltban (Dr. Rapcsák András út 4. sz.), valamint a Rotary Club tagjainál.

ÉR.