Kellemes környezetben, ízületkímélő módon róhatják ezentúl a mindszentiek a mindennapos kilométereket, ugyanis megépült az új, 400 méteres rekortán futópálya a Szabadság téren. A tervezők figyeltek arra a pálya kialakításánál, hogy megmaradjon a parkban található zöld terület, mivel nem csak a mozgás, hanem a természeti értékek megőrzése is kiemelten fontos szerepet játszik Mindszent életében.

A futópályát már használták korábban is, de csak most lett hivatalosan is átadva. Az iskolások a tesi óráikon, már futottak egy pár kört, így ők rutinos versenyzőkként szaladtak a rekortán felületen.

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere az ünnepségen elmondta, hogy a közel 15 millió forintból megépülő futópálya, csak egy része a településen megvalósuló és lezajlott fejlesztések sorának. Hozzátette: közös cél és feladat az, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő sportolási lehetőséget.

Gémes Ferenc, 85 éves közép- és szuperhosszútáv-futó világ, valamint Európa bajnok futotta a tiszteletkört a pályán az átadó után. Elmondta, hogy hadat üzent az öregedésnek és az orvostudománynak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy májusban teljesítette a Kékes Csúcsfutást, ahol az indulók 11,6 kilométert futnak le 671 méteres szintkülönbséggel.

“Nagy örömömre szolgál, – mivel lokálpatrióta vagyok és akarok is maradni – hogy a lakásomtól 250 méterre megépült ez a pálya. Köszönet mindenkinek, aki ennek részese volt. Nem a siker a lényeg, hanem az egészség megóvás.” – tette hozzá Gémes.

A rekortán pályát a gyógytornász klub tagjai is kipróbálták. Elmesélték, hogy sokkal jobb érzést volt a rekortánonfutni, mint az aszfalton.

Az ünnepség után az iskolások meg is kezdték a kötelező felmérés teljesítését, az ízületeket kímélő, természet lágy ölén végig kanyargó, vadonatúj rekortán pályán.

Tekintse meg az eseményről készült videót is!

n.j.