246,5 millió forintból újítják fel a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskola. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával megvalósuló beruházás magában foglalja a főépületben illetve a tanműhelyben lévő ablakok cseréjét, illetve a külső szigetelését. Az intézményben továbbá kiépítenek egy napelemes fűtésrendszert, ami a már szigetelt épület fűtését a XXI. századi színvonalon látja el.

A felújítás első sorban a külső homlokzat részt, a szigetelést, a fűtést és az ablakok cseréjét érinti. Jövőbe mutató terveink szerint a Modern Városok program keretében már leírtuk az elképzeléseinket, hogy hogyan lehetne ezt az 1973-ban épült épületet XXI. századivá varázsolni belső felújítás tekintetében is” – mondta el Pap András.

Pap András

Pap András beszámolt továbbá arról, hogy minden év november elején nyílt napot tartanak, ahova az általános iskolás diákokat, tanárokat és szülőket várják nagy szeretettel. A Kalmárban szakgimnáziumi, szakközépiskolai képzés és szakiskolai képzés is zajlik. A szakgimnáziumi képzés két ágazatban folyik: gépészet és egészségügy. A szakközépiskola tekintetében összesen 12 féle szakképesítést tudnak ajánlani a még általános iskolásoknak.

A nyílt napot november 9.-én, 9-től 15 óráig várják az érdeklődőket. Az interaktív foglalkozásokon mutatják be az iskola szakmacsoportjait. A nyílt napon a gépészek is tartanak látványbemutatót, a közlekedés szakmacsoport tanulói bemutatják például a festékvastagság mérőt, illetve sok olyan hasznos gépet, amik a mindennapi életben a segítségükre lehetnek. Ezen kívül lesz textilipari bemutató és szépészeti foglalkozás is.

 

Sz.Viktor