Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016-ban indította el a vásárhelyi csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésének tervezését. Ennek értelmében 1 milliárd forintot kapott a város a Csúcs-, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészek csapadék- és belvízelvezetésének fejlesztése és rekonstrukciója, illetve a régi-kenyereéri csatorna hidraulikai kapacitásának növelése.

A csatornák beton meder elemekkel kerülnek kibélelésre, ami nagyon gyors vízlefolyást tud biztosítani a későbbiekben. A cél az, hogy az említett városrészekről minél hamarabb el tudják vezetni az esővizet.

A munkálatok már nagyban zajlanak, ami lezárásokkal is jár. Jelenleg a Lévai utcába nem lehet behajtani, hiszen az teljesen fel van bontva. A környéken munkagépekkel is találkozni lehet, illetve a környező utcákban a sárfelhordásra is oda kell figyelni.

A Lévai utcát teljesen felbontották

A Damjanich utcában és a Török Károly utcában is dolgoznak, ott is munkagépekre lehet számítani, ezért az úttesten érdemes kellő odafigyeléssel közlekedni.

A Damjanich és a Török Károly utca kereszteződésében is folynak a munkálatok

A projekt keretében több mint 13 kilométer csatorna újul meg. Az építkezésben érintett utcák:

Lévai utca – Szántó Kovács János utca – Rákóczi utca – Sárkány utca – Kisfaludy utca – Ábrai Károly utca – Damjanich utca – Határ utca – Sarkantyú utca – Jókai utca – Király utca – Szent László utca – Agyag utca – Pál utca – Kovács István utca – Csík utca – Bánffy utca – Rákóczi utca – Béla cigány utca – Juhász Mihály utca – Kaptár utca – Török Károly utca – Vadász utca – Zivatar utca – Báthory utca – Kálmán utca – Nád utca – Nyárfa utca – Balassa utca – Tompa utca – Daru utca – Károlyi utca – Ólom utca – Tükör utca

 

Sz.Viktor