A menet a település főteréről indult, majd a főúton keresztül a “Újfalusi” Községház utcáig sétált. A felvonulás nem csak a jelmezektől volt mókás, hanem a lovas kocsiról szóló muzsika is szította a hangulatot.

„Rút banya vagyok, orrom csupa vas!
Körmöm fekete: lesz majd nemulass!

Vasorrú bába, fekete ruhába,
seprűnyélen lovagolok el a banyabálba!

Rút banya vagyok, piszkafa a lábam,
kendőm denevér, vipera a sálam.

Vasorrú bába, fekete ruhába,
seprűnyélen lovagolok el a banyabálba!” – hangzott a felvezető zenében.

A rendezvény célja, hogy ezen az ünnepen összehozzuk a falu lakosságát, és a gyerekeknek egy mókás délutánt varázsoljunk. Természetesen nem csak a legapróbbak, hanem a felnőttek is élvezték a felvonulást, és sokan közülük is beöltöztek” – nyilatkozta Benkő Noémi, az Alapítvány a Mártélyi Óvodáért elnöke, önkormányzati képviselő.

Benkő Noémi

A tömegben lehetett találkozni boszorkányokkal, Pókemberrel, Zorróval, szellemmel és sok más fantáziában dúskáló jelmezzel. A célállomás a Sportpub előtti terület volt, ahol forró teával, cukorkáva és zsíros kenyérrel várták az érdeklődőket.

Én ma szellemnek öltöztem. Kicsit félek ugyan tőlük, de így, hogy én is az vagyok, hátha nem bántanak. A szellemeknél már csak a vámpírok rosszabbak, nem szeretnék velük találkozni. A jelmezem anyu készítette, a töklámpást pedig vásároltuk” – mondta el Gyebnál János Máté, 9 éves felvonuló.

Gyebnál János Máté

 

Sz.Viktor