Apátfalván nagy hangsúlyt fektetnek az értékteremtő közmunkára. A községben a közfoglalkoztatottak tevékenységének csak kis töredékét teszi ki az úgymond klasszikus közmunka, vagyis az utcák seprése. Ezzel szemben az önkormányzat gazdaságában állatokat tartanak, növényeket termesztenek, a különféle műhelyekben pedig padokat, kerékpártárolókat, járdalapokat és tüzelőanyagot is gyártanak. A megtermelt javak egy részét értékesítik, más részét maguk használják fel, de bőven jut a rászorulók megsegítésére is. Ezt az erőfeszítést már Budapesten is díjazzák.

A pátfalvi testület kedden ülésezett, s ezen jelentette be az ezzel kapcsolatos örömhírt Szekeres Ferenc polgármester. – Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a közfoglalkoztatás terén elért kimagasló munkánkat elismerésben kívánja részesíteni, így november 16-ára meghívott minket a Belügyminisztériumban tartandó ünnepségre, ahol átadja a díjat – sorolta a község vezetője. Az apátfalviak nem csupán egy oklevelet kapnak, hanem az elismerés mellé anyagi támogatás is jár, melyet a közmunka-program további fejlesztésére fordíthatnak.

A bejelentés után a testület rátért a munkára. – A községben számos civil szervezet működik, a kulturálison át egészen a sporttal foglalkozókig, s a beszámolójukat hallgattuk meg és fogadtuk el – folytatta Szekeres Ferenc. Az egyesületek vezetői külön kitértek arra, hogy az önkormányzattól kapott támogatást milyen formában használták fel, de beszéltek a várható programjaikról is.

A grémium a fentieken kívül arról is tárgyalt, melyik szolgáltatóval kössön majd megállapodást a közvilágítás biztosítására. Emellett zárt ülésen szociális jellegű kérdésekről is döntöttek, így többek között rászoruló apátfalvi családok segítéséről.

Munkatársunktól. K.