Alig egy hete nyitotta meg a kapuját a makói Ifjúsági Színtér, de egyre népszerűbb a városban. A Széchenyi téri létesítményben a fiatalok nem csupán szép környezetben, hanem jó programok mellett tölthetik el a szabadidejüket. Szombaton például Halloweenre készülhettek, s a középpontba a tökfaragás került.

– Az a legfontosabb, hogy nem mi, felnőttek mondjuk meg az ifjúságnak, mit csináljanak a klubban, hanem ők javasolják azt, amit szerintük érdemes lenne megrendeznünk – nyilatkozta Weszelyné Véghseő Herniett Mária. A települési képviselő hozzátette: így esett a választás a tökfaragásra is. Akik részt vettek az eseményen, azok fürdő-, mozi- és jégkorcsolya jegyet kaptak. A képviselő elmondta, hogy egészen december 31-ig elkészült a programterv, hiszen a fiatalok olyan sok mindent javasoltak. – A nyitórendezvényünkön a haditechnikai bemutató siker volt, hiszen ezernél is többen nézték meg – emelte ki Weszelyné Véghseő Herniett Mária.

Papp Nikoletta

Papp Nikoletta egyik kedvenc állata a denevér. – Nagyon szeretem ezeket az apró, repülő lényeket, ráadásul passzolnak is ehhez a halloweeni témához, így természetes, hogy egy denevért kreáltam a töklámpásomra – tudtuk meg a keriben logisztikát tanuló diáklánytól. Eleinte nem kedvelte ezt az amerikai ünnepet, de most már el tudja viselni. – Otthon, a Baranya megyei Mánfán ilyenkor kimentünk a temetőbe a szeretteink sírjához, s gyertyát gyújtottunk az emlékükre, nekem ezt jelenti most is november elseje – fejtette ki a 16 esztendős Nikoletta.

Bertus Barcza Anikó és Weszelyné Véghseő Henriett Mária

A gyerekek szombaton Bertus Barcza Anikó művésztanár irányítása alatt dolgoztak. – A Nyugatról érkező ünnepek elsősorban a fiatalok körében tudnak a legjobban teret hódítani, így van ez a Halloweenel is, ez talán annak köszönhető, hogy nagyon látványos – vélekedett a művésztanár. A faragók elsőként levágták a tök kalapját, majd kivájták a belsejüket. Ezt követően kívülről vastag filccel felrajzolták azt a mintát, amit később késsel kivágtak. Sötétben mutatnak igazán jól a töklámpások, mikor a belsejükben meggyújtott kis mécses lángjától sárgán világít a tökfej. A felhasznált zöldségeket egy ferencszállási gazdálkodó ajánlotta fel.

Munkatársunktól. K.