A Szikáncsi Részönkormányzat működési szabályzatában benne van, hogy minden évben hivatalosan közmeghallgatást kell tartani. Ilyenkor a Részönkormányzat által felvetett témákban kikérik a lakosság véleményét. Ezen túl más a polgárok más témákban is kifejthetik álláspontjukat.

Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, a Szikáncsi Részönkormányzat elnöke beszámolt a települést érintő fejlesztésekről. A Városfejlesztési Iroda munkatársai egy költségbecslést végeztek arra, hogy ha most kezdenék a felújításokat Szikáncson, akkor mekkora összeg lenne szükséges.

A Közösségi Ház felújítását már régóta tervezik, ám forrást nem sikerült a felújításra találni. Ha ebben az évben kezdődne meg ennek a felújítása, akkor körülbelül 77 millió forint lenne a rekonstrukció. Az önkormányzat benyújtott egy pályázatot, ami a közösségi terek felújításáról szól. Ha a pályázat nyertes lesz, akkor van esély a tervezett felújítások elvégzésére.

Sikerült felmérni azt is, hogy a jelenleg használaton kívüli sportpálya rendbetétele 33 millió forint lenne. Ez az összeg tartalmaz egy műfüves focipályát, labdafogó hálóval. A játszótér fejlesztése is fontos lenne, aminek a felújítása alaphangon 4-5 millió forint lenne. Az egyik legfontosabb dolog a fejlesztések tekintetében, az utak felújítása lenne. A Fő utca felújítása körülbelül 21 millió forintba kerülne. Az összes fejlesztés nagyjából 152 millió forintot tesz ki.

A játszótér is felújításra szorul

A településen szolgálati lakások is találhatóak, ám azok elég elhanyagoltak. Jöttek-mentek a lakók, akik lepusztították a lakásokat. Benkő Zsolt elmondta, hogy az a céljuk, hogy ezeket felújítsák, és olyan családnak adják, akik rendbe tartják, rendesen fizetik a lakbért, és vigyáznak rá.

A megjelentek panaszkodtak arra, hogy az orvosi rendelőben nincs fűtés. Ez azért van, mert az orvos hetente egyszer rendel Szikáncson, így nagyon drága lenne a hét többi napján is felfűteni. Benkő Zsolt elmondta, hogy megpróbál megoldást találni a problémára, például egy elektromos hősugárzó beszerzésével.

Panasz érkezett arra is, hogy vannak olyan napok, amikor nincs víz. Az ivóvíz minősége ugyan javult, de még mindig vannak vele problémák. Azonban az nagyobb bajt jelent, hogy a hét több napján, nincs víz a településen. A Részönkormányzat elnöke elmondta, hogy felveszik a kapcsolatot az Alföldvíz ZRT-vel.

 

Sz.Viktor