A testvérek már harmadik alkalommal játszanak a BFMK színpadán ünnepi hangversenyt az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. A Benedekfi fivérek saját szerzeményein kívül Kodály, Bartók, Saint-Saens, Kreisler, Liszt és Brahms művei is felcsendültek az est folyamán.

Benedkfi István, zongorán, ‘míg Benedekfi Zoltán hegedűn játszva kápráztatta el a BFMK közönségét. A két művész műsorát, ez alkalommal versekkel is kiegészítették, amiket Marton Árpád, “tollforgató” tolmácsolt. A költő elmondta, hogy a testvérpár művei, főleg a Lángok ihlették meg, így saját versekkel is készült az estére. Benedekfi Zoltán elmondta, hogy az est mottója és üzenete: Tisztelet a hősöknek!

(Benedekfi István, Márton Árpád és Benedekfi Zoltán)

Benedekfi István elmondta, hogy a versek egy teljesen új koncepció részei, ugyanis jelenleg is dolgoznak egy nagyszabású művön, aminek Marton Árpád fogja a szövegét írni:

##audio:5000##

A zongora és a hegedű kettőse lélegzetelállító hangulatot teremtett a BFMK-ban az elsőtől az utolsó pillanatig. A terem kitűnő akusztikája, pedig még inkább emelt az est színvonalán.

n.j.