A makói önkormányzat és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség október 8-ától minden vasárnap ingyenes mozgásra várja a makóiakat, illetve a kistérségben élőket. A Návay iskola tornacsarnokában a második alkalommal megrendezett órán száznál is többen mozogtak a zenére, illetve Rozsnyai Renáta aerobik oktató vezényletére.

– Az Ezt válaszd! elnevezésű programunk egyre népszerűbb a megyében. Hódmezővásárhelyen vezettük be először, aztán Szegeden és harmadik állomásként Makón – sorolta a megyei szövetség elnöke. Süli András hozzátette: nem állnak meg három városnál, hanem még az idén egy újabb helyszínen, vagyis Csongrádon is szerveznek hasonlót.

– Nagyon örülök annak, hogy már első találkozáskor is 110-en jöttek el a keribe, szerintem most egy picivel többen is vagyunk – nyilatkozta még a vasárnapi edzés előtt Rozsnyai Renáta. Az aerobik oktató kiemelte: nagyon ritkán van olyan alkalom, hogy ennyien mozdulnának egyszerre, így ez fantasztikus érzés a számára is. – Minden izomcsoport átdolgoztattam, természetesen nem hanyagoltam el a kedvenceimet, vagyis a guggolásokat és kitöréseket – mondta végül Rozsnyai Renáta.

– Egy éve kezdtem el Reni óráira járni, mivel számomra is nagyon fontos a sport – vette át a szót az egyik résztvevő, Kibáné Imre Krisztina. Megtudtuk tőle: ez a mozgásfomra áll hozzá a legközelebb, korábban is tornázott, de az akkori edző abbahagyta, így váltania kellett. – Múlt vasárnap is voltam, akkor szinte még másnap sem tudtam megmozdulni, annyira fájt mindenem, de ez a lényeg – tette hozzá mosolyogva Kibáné Imre Krisztina. A családjában nem ő az egyetlen, aki aktívan sportol, a 17 esztendős fia rendszeresen focizik.

Munkatársunktól. K.