Gyönyörű kutyusokkal és gondos gazdákkal telt meg Algyő október 15-én, vasárnap. A Szeged CAC Kutyakiállításra, még Belgiumból is érkeztek a Kutyakiképző pályára, ahol 9 különböző pályán mutathatták meg a büszke gazdik a szebbnél szebb kutyákat.

A kiállítás egyik legfontosabb eleme a magyar kutyafajták Hungarikummá válása. – mondta Kovács Ferencné, az Ebtenyésztők és hobbi kutyások Dél-Alföldi Egyesületének elnöke. – 2017 tavaszán a Hungarikum Bizottság felvette a Hungarikumok közé mind a 9 nemzeti kutyafajtánkat. Ezzel a programmal segítjük elő a magyar fajták népszerűsítését, a Földművelésügyi Minisztérium támogatása mellett. – tette hozzá. Kovács Ferencné elmondta, hogy 136 kutyafajta képviselteti magát a rendezvényen, amire összesen 663 állat érkezett.

A hódmezővásárhelyi Lugosi Andrea, egy magyar agárral érkezett Algyőre. Elmesélte nekünk, hogy miről szól egy ilyen kiállítás:

##audio:4948##

A kutyakiállítással, búcsúztatták Dr. Szemere György professzort is, aki közismerten nagy kutyabarát volt, aki a Magyarországi Ebtenyésztők Országos Egyesületének is többször megválasztott elnökségi tagja volt. Az emeritus professzor, több évtizeden keresztül vezetett humángenetikából speciális kollégiumot.

A kutyusok és gazdáik, a kiállításon való részvétel mellet, egy közösen eltöltött kellemes hangulatú napot töltöttek el Algyőn, a Kutyakiképző pályán, ahol Magyarországon, az elmúlt időszak kiállításainak viszonylatában, rekordnak számító kutya volt jelen.

n.j.