Magas fokon kezdődött a mérkőzés, viszont mindkét oldalon a pontatlanság volt a jellemző. Ennek okán az első találatra is négy percet kellett várni, Nagy Emese köszönt be, ám a következő támadásból már jött is az orosházi válasz.

A 10. percben egy góllal ment a HLKC, amiben nagyszerepe volt Makai Viviennek, aki ihletett formában védett, Szepesi Ivett büntetőjét is hárítani tudta. Orosházi időkérés után azonban fordítani tudtak a hazaiak. A vásárhelyiek becsülettel próbálkoztak, ám Makai védései fejtörést okoztak. 4 gólos ONKC előnnyel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A fordulás után a hazaiak számára jött ki jobban a lépés. A kapusteljesítményük továbbra sem romlott, de a támadások is eredményesek voltak, 5 percnyi játékot követően 8 gólosra nőtt a szakadék a csapatok között. Ezt a hátrányt már nem tudták ledolgozni a vásárhelyi lányok. Érvényesült a papírforma, végül 12 góllal maradt alul a HLKC a szomszédvárak csatájában.

A Hódmezővásárhely a következő játéknapon, október 21-én a K. Szeged SE-vel csörtézik.

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés
Orosháza, Eötvös-csarnok, 150 néző.

OXXO Energy Orosházi NKC – Hódmezővásáhelyi LKC 33-21 (13-9)

Orosháza:
MAKAI – TÓTH L. 7, Hatala 1 (1), SOM 5 (1), Tobak, Takács 4, Antal 2. Cserék: Brunner, Késmárki, Tóth S. 5, KAMUTI 3, ZVOLENSZKY 4, Székesi, Horváth N. 2. Vezetőedző: Papp László.

Hódmezővásárhely:
Dömény-Veress – Németh K. 3, Lovistyék 2 (1), Szepesi 5 (2), Kandó 1, Nagy E. 6, Török. Cserék: Ádász, Ancsán (kapusok) Becsei 2, Horváth D. 1, Klemm 1. Vezetőedző: Bartók Csaba.

Hétméteresek: 4/2 ill. 6/3 Kiállítás: 10 ill. 8 perc.

szcs