A honvédi nap egyre népszerűbb, s nem csupán ezen makói városrész lakói körében, hanem az egész településről egyre többen jönnek el. Pénteken a Korona Konferenciaközpontban kezdődött a program egy táncos esttel, szombaton pedig Honvédban folytatódott színpadi produkciókkal, közös ebéddel.

A babgulyás játszotta a főszerepet ezen a napon. – Kétszáz adaggal készültünk, húsz kiló sertéshús adta az alapot, amihez 15 kiló gyöngybab, 6-6 kiló gyökér, illetve sárgarépa, valamint 5 kiló vöröshagyma és számos fűszer került – sorolta az étek egyik készítője, Nagy Ilona. A finomságból kimaradt, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy átadják a helyi hajléktalan szállónak. Az intézmény ezt örömmel fogadta, s nemsokára meg is érkezett a kisbusz, mely elvitte a babgulyást.

– A korábbi esztendőkhöz képest egy kicsit később, októberben szerveztünk meg a honvédi városrésznapot, de szerencsére sikerrel – nyilatkozta Gilingerné Ráday Krisztina. A makói roma nemzetisági önkormányzat elnöke hozzátette: pénteken inkább a folkról került az előtérbe, szombaton viszont a családok kerültek előtérbe. Kicsik és nagyok egyaránt kiválóan szórakoztak.

Szegesné Dakó Ilona a 10 éves kislányával, Viviennel jött ki a programra. – Itt lakunk, két házzal arrébb, így kíváncsi voltam, mi is zajlik itt, a kisebbik gyerek, Alex, otthon alszik, ezért sokáig nem is maradhatunk – tudtuk meg az édesanyától. Szegesné Dakó Ilona elmondta: nagyon örül az ilyen összejöveteleknek, hiszen ezek erősítik a közösséget, ezért már nagyon várja azt a honvédi projektet, mely során egy közösségi házat is építenek.

Munkatársunktól. K.