A manchesteri Casa Ceramica csempe- és cserépgyártó cég megelégelte, hogy mindig átrohannak a folyosójukon, ezért úgy döntöttek, egy roppant jól sikerült illúzióval nehezítik meg az utat ából bébe. Ami persze csodás marketing is, minthogy csempéket gyártanak. Annyira durván élethű lett, hogy tényleg nehéz lenne átrohanni rajta; instant tériszony, amit nem tudsz leküzdeni.

Indiában minden évben számos baleset történik a gyorshajtók miatt, ezért egy új módszert próbáltak ki az ilyen esetek számának csökkentésére. A „háromdimenziós” gyalogátkelőhelyek az eddigi tapasztalatok szerint némileg „lassíthatják” a felelőtlenül közlekedőket.

Azért a turisztikában is hasznosítani lehet ezeket a technikákat. A street art, magyarul utcaművészetként definiálható urbánus képzőművészet egyik ágával, a 3D street art  jeles és lenyűgöző alkotásaikkal is egyre többet találkozhatunk, egyelőre inkább külföldön. Az alkotók hosszan elnyújtott rajzokat készítenek az úttestre, amelyek egy bizonyos szemszögből tökéletesen azt az illúziót keltik, mintha egy másik világ rejtőzne az aszfalt alatt.

sk